Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Karanténba vonul több kambodzsai kormányzati vezető és tisztviselő, miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett ázsiai útjának következő állomásán, Bangkokban – jelentette be közleményben szerdán a phnompeni külügyminisztérium. Szijjártó Péter Kambodzsából érkezett a thaiföldi fővárosba.

Szijjártó Péter egynapos kambodzsai látogatása során tárgyalt Prak Szokhonn külügyminiszterrel, Aun Pornmoniroth gazdasági és pénzügyminiszterrel – mindketten miniszterelnök-helyettesek -, Pan Szoroszak kereskedelmi miniszterrel, Veng Szakhon mezőgazdasági miniszterrel és Szousz Jara parlamenti képviselővel, a “Száz modellfalu” program védnökével.

Hun Szen miniszterelnök jelenlétében írták alá a két ország közötti vízügyi, mezőgazdasági és légi közlekedési megállapodásokat.

A kambodzsai kormány úgy döntött, lehetővé teszi, hogy mindenki, aki közvetlenül érintkezett a küldöttséggel a látogatás alatt, koronavírus-tesztet végezzen és az egészségügy-minisztérium irányelveinek megfelelően karanténba vonuljon – áll a külügyminisztérium közleményében.

Hun Szen Facebook-oldalán jelentette be szerdán, hogy negatív lett a koronavírus-tesztje. Hun Szen közölte: a negatív teszt ellenére kéthetes önkéntes karanténba vonul.
Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szerdán tájékoztatta az MTI-t, hogy az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter koronavírus-tesztje pozitív lett.

Szijjártó Péterre több kétoldalú tárgyalás is várt volna Thaiföldön. Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Hozzátette: Szijjártó Pétert közvetlenül az Ázsiába történő indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott. A miniszter hazatérése után karanténba vonul, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: