Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Trump nem áll túl rózsásan az elnök választáson, annak ellenére hogy még nem futott le a meccs elég idegesen viselkedik. Roppant szoros az eredmény és ez fokozza a feszültséget a jobboldali republikánusok táborában. 

Az amerikai elnökválasztásnál ott tartunk, hogy már csak hat államban számolják a szavazatokat és az állás 253 Biden és 213 Trump. Trump tehát csak úgy nyerhet, hogy ebből a hat államból legalább ötben nyer.

A mostani állás szerint Alaszkát és Észak-Karolinát simán nyeri Trump, Gorgia-ban szorosan de vezet és Pennsylvaniá-ban bár vezet a regnáló elnök, de a levélszavazatok ezt az eredményt még könnyen megfordíthatják  Biden javára.

Nevadában és Arizonában viszont Biden vezet, igaz szoros az eredmény. Ha ez így marad Trump kikapott. Ezért keveredett Trump összetűzésébe az amerikai jobboldali TV-vel a Fox News-al.

Ugyanis Fox News volt az első szerdán, ahol bejelentették, hogy Arizonában Joe Biden nyert. Ez nagy siker lenne a demokrata jelölt számára, és nem sokkal később az AP is erre jutott, csakhogy azóta kiderült, hogy a verseny egyáltalán nincs lefutva, és Trump nagy hajrával folyamatosan dolgozza le a hátrányát.

Azóta az is kiderült, hogy a republikánusokhoz és Trumphoz is ezer szállal kötődő Fox döntése, hogy elsőnek mondták be Arizonát Bidennek, hatalmas felháborodást váltott ki a Fehér Házban.

A Vanity Fair egy belső forrásra hivatkozva arról írt, hogy Trump üvöltve hívta fel a Foxot tulajdonló médiamogult, Rupert Murdochot, és követelte, hogy vonják vissza az eredményt. Trump a kampány során sem volt elégedett a Fox munkájával, többek között a közvélemény-kutatásaik eredményét is kifogásolta, míg a Vanity Fair szerint Murdoch hónapok óta arról beszélt közeli munkatársainak, hogy szerinte Trump veszíteni fog.

És lehet tudni azt is, hogy a csatornán belül is jelentős a megosztottság: míg a hírügyeletért felelős részleg jóval kimértebben és visszafogottabban állt a választáshoz, a véleményrovat tagjai sokkal nyíltabban állnak Trump oldalán, és e utóbbi tábort is felháborította, hogy a Fox volt az első, amelyik Bidennek adta Arizonát.

Azóta már a New York Times is megírta, hogy a Fox döntése mekkora felháborodást váltott ki Trump környezetében, és hogy alapvetően megváltoztatta a stáb hangulatát is a választás éjjelén, a Huffington Post pedig arról írt, hogy Arizonában az utcára vonuló Trump-támogatók között voltak, akik már egyenesen a Fox Newst gyalázták.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: