Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 444-en jelent meg egy helyzetértékelő vélemény írás Orbán Viktor mai Kossuth rádiós bejelentése kapcsán. Az írás összefoglalja, hogy Orbán ma lényegében több ezer ember halálát jelentette be. Íme a 444 írása zanzásítva: 

Megdöbbentő előrejelzéseket osztott meg Orbán Viktor reggel a rádióban arról, hogy mire számítanak járványügyben. A miniszterelnök szerint november 21-én 2240 intenzív ágyra lesz szükség,december 10-én pedig 4480-ra.

Nem azt mondta, hogy akkor, ha így folytatódik a kórházba került covidosok számának erőteljes emelkedése, ahogy az elmúlt hetekben, ezért további intézkedéseket kell hozni. Hanem azt, hogy ez lesz.

És nem jelentett be további szigorításokat, csak azt, hogy leállítják az elhalasztható műtéteket, hogy átcsoportosítsanak egészségügyi dolgozókat a kórházba áramló koronások tömeges kezelésére.

Mit jelent ez a 4480 intenzíves koronás beteg? A magyar egészségügy számára katasztrófát. Szakértők már hónapok óta arra figyelmeztetnek, hogy Magyarországon 2-3 ezer körül lehet az intenzíves ágykapacitás határa.

Mert hiába áll a raktárakban hegyekben a drága lélegeztetőgép, vagy van több 10 ezer vaságy, szakorvos és szakápoló megfelelő minőségben csak 2-3000 súlyos beteget tud ellátni. És itt nemcsak koronás betegekről van szó, hanem egyéb esetekről is.

Ha valaki egy baleset miatt lebeg élet és halál között, őt nem lehet majd hazaküldeni arra hivatkozva, hogy kell a hely a covidosoknak. Januárban, vagyis amikor még normál ellátás volt, az akkor rendelkezésre álló 1000 intenzív terápiás ágy 60-70 százalékán kezeltek betegeket.

A Magyar Orvosi Kamara titkára, Svéd Tamás éppen ma nyilatkozta a Népszavának, hogy akkora a baj az egészségügyben, olyan kevés az egészségügyi dolgozó, hogy záros határidőn belül már azoknak az orvosoknak és ápolóknak is dolgozniuk kell majd, akik kontaktszemélyek vagy covidosok, de csak enyhe tüneteket produkálnak, különben nem lesz, aki ellátja a betegeket.

Svéd szerint „ha a járvány növekedési ütemét nem sikerül a kormánynak szigorú intézkedésekkel lassítania, akkor nem hónapokon, hanem inkább heteken belül bekövetkezhet a tavaszi olasz helyzethez hasonló”.

Ha Orbán számaiból indulunk ki, akkor nem úgy tűnik, hogy komoly szigorításra készülnének. Most 5489 koronás van kórházban, az ő számuk futhat fel Orbán szerint 30-32 ezerre. Az operatív törzs nem hozza nyilvánosságra, hányan vannak intenzíven, 8 százalék körül lehet, és ha egyre idősebbek kerülnek kórházba – amire Szlávik János főorvos utalt – akkor ez az arány emelkedhet.

Vagyis ha Orbán 4480 intenzíves ágyról beszél, akkor 30-32 ezernél is többen lehetnek majd kórházban. Ez pont az a szám, amiről a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke azt mondta a 444-nek, hogy az már az armageddonnal egyenlő.

Orbán rádióinterjúja után másfél órával jött ki az adat, hogy 103-an hunytak el 24 óra alatt itthon a járványban. Soha ilyen sokan korábban egy nap alatt. Mindez a mostani kórházi intenzíves számokkal, aminél tízszer is rosszabb lehet a helyzet december közepén a miniszterelnök előrejelzése szerint. Mindössze három hét kellett ahhoz, hogy megduplázódjon az áldozatok száma, 1000-ről 2000-re.

Az nem látszik, hogy mitől javulna a helyzet, a kedden bejelentett intézkedések ehhez nagyon kevésnek tűnnek. Orbán most is csak annyit mondott, hogy szerinte exponenciálisan nő a magyarokban az a gondolkodás, hogy a szabályokat komolyan kell venni. (Exponenciálisan sajnos a kórházban lévők és az elhunytak száma emelkedik.) Orbán szerint az iskolák bezárására nem készülnek, a gazdaságnak működnie kell….

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: