Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Pennsylvania megnyerésével már eldőlt, hogy Joe Biden lesz az USA következő elnöke, de az imént az AP bejelentette, hogy Nevadában is Biden nyert. Ezzel már 279 elektori szavazata van Bidennek, és ha nyerni tud Arizonában és Georgiában is, akkor akár 306 szavazattal végezhet. Az pont ugyanannyi lenne, amennyivel Trump győzött 2016-ban, és amit ő földcsuszamlás-szerűnek nevezett akkor.

Hivatalosan is Joe Biden győzött Pennsylvania államban, amivel megszerezte a győzelemhez szükséges elektori szavazatokat, így a CNN már ki is jelentette, hogy ő az Egyesült Államok következő megválasztott elnöke.

Biden 20 elektori szavazatot szerzett Pennsylvaniában, így összesen már 273-on áll (270 a szükséges), míg Donald Trumpnak továbbra is csak 213 szavazata van.
Biden egyébként Pennsylvaniából származik, így számítottak is arra, hogy megszerzi majd az államot.

Biden győzelmével együtt borítékolhatóvá vált az is, hogy Kamala Harris lesz az USA alelnöke, ami több szempontból is történelmi jelentőségű, ugyanis ő lesz az első női alelnök és az első afroamerikai és dél-ázisia származású alelnök is.

Donald Trump napok óta azzal hergeli a szavazóit, hogy csalás történt. A vicces ebben, hogy ezt saját párttársa és a Trumphoz közeli jobboldali média is cáfolja.

Trump arra hírre, hogy elvesztette az elnökválasztást Twitteren reagált, azt írta a választást Ő nyerte meg sokkal. Külön poén, hogy a Twitter a bukott elnök üzenetét megtévesztőnek jelölte meg.

Rupert Murdoch médiája a Trump-világ egyik legfontosabb orgánuma ma azt hangsúlyozta, hogy egy dolog a jogi lehetőségek kimerítése, de Trumpnak nem kellene „lerombolnia az örökségét” azzal, hogy nem fogadja el az eredményt.

Erről írt szerkesztőségi véleménycikket a Wall Street Journal, a szintén jobbos Fox News egyik meghatározó műsorvezetője, Laura Ingraham pedig azt mondta műsorában, ha egyértelművé válnak az eredmények, Trumpnak méltósággal kell elfogadnia azokat.

Az is előfordult, hogy a Fox riportere élő adásban utasítja vissza a csalásról szóló vádakat, amit a Trump-kampány állít a szavazatszámlálásról.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: