Vasárnap robbant a hír, hogy Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fogalmazta meg azt a javaslatot, mai végleg taccsra vághatja a Budapestet: egy év halasztást kapjanak a vállalkozások az iparűzési adóra.

Tüttő Kata, Karácsony Gergely MSZP-s helyettese Facebookon fejtette ki, hogy mi ezzel az elképzeléssel az egyetlen bibi: hogy más adóbevétel nem maradt az önkormányzatoknak csak az iparűzési adó. Tüttő a következőket írja:

Na végre, megjött a bátorság, nem aprózzák el. Egész évben csapolták, a járvány alatt, az önkormányzatok bevételeit, de most vesznek egy nagy levegőt és elveszik az egészet.
Parragh Lászlónak az az izgalmas ötlete támadt, hogy egy évre fel kellene függeszteni az iparűzési adó fizetését.

Ez a Fővárosi Önkormányzat egyetlen adóbevétele. Ebből működik a BKV.
Ha nincs iparűzési adó, nincs közösségi közlekedés. Ha nincs közösségi közlekedés, nincs iskola és a többség dolgozni sem fog tudni, igazából senki sem, mert a közvilágítást is az iparűzési adóból fizeti a város. Ez nagy segítség lesz a vállalkozásoknak- jegyzi meg Karácsony helyettese

Utóirat:
Nem azon kellene inkább dolgozni, hogy Magyarország megkapja az EU helyreállítási alapjából azt a 2500 milliárdot? Na, az tényleg segítene.-teszi hozzá zárásképpen.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).