Több magyarországi város is szigorításokat jelentett be a járvány megakadályozásának érdekében. Erről a Blikk készített egy összeállítást.

Kaposváron arra kérik a lakókat, hogy november 16-tól a sürgős eseteket leszámítva mindenki kérjen időpontot a hivatalban, és várják az önkéntesek jelentkezésit is, akik az időseknek való bevásárlást és ételszállítást segítenék.

Miskolcon hétfőtől ideiglenesen bezárnak az Avason, Perecesen, Bükkszentlászlón, Szirmán, Martinkertvárosban, a Szentpéteri kapuban és Diósgyőrben a polgármesteri hivatal kihelyezett ügyfélszolgálatai.

Pécsen a hivatali dolgozók mintegy harmada már otthonról dolgozik, ha pedig a kormány úgy dönt, hogy a polgármester hatáskörébe utalja egyes időszakok városi védekezési feladatait, – például a közterületek hétvégi lezárási lehetőségeit – akkor ésszerű intézkedésekkel segítik a járvány elleni védekezést.

Gyöngyösön péntektől már a piacok teljes területén kötelező a maszkok viselése. Salgótarjában a polgármesteri hivatal dolgozói otthonról dolgoznak, szünetel az ügyfélfogadás, mivel többen is megfertőződtek. Szombathelyen is szigorítottak az önkormányzati hivatal ügyfélfogadási rendjén: több ügyet csak online lehet intézni vagy előzetes időpont-egyeztetés után.

Győrben szünetelni fog hétfőtől a személyes ügyfélfogadás, csak postai úton, telefonon vagy elektronikusan lehet majd intézni az ügyeket. Szekszárdon is kérik a lakosokat, hogy akik tehetik, azok kerüljék el a személyes kontaktot a hivatalokban. Továbbá, az önkormányzat járványügyi munkacsoportokat állít fel a védekezési feladatok koordinálására. A lejáró lakhatási és gyógyszertámogatásokat pedig a veszélyhelyzet után 30 nappal meghosszabbítják.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).