Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre több szakember esik ki a háziorvosi ellátásból, mivel az orvosok nagy része megfertőződik a koronavírussal. Csornán úgy fogalmazott az egyik orvos: térdre rogyott a háziorvosi ellátás a városban. Baranyában egy egész falu lakosságát akarták tesztelni de sokan féltek elmenni. Pécsett pedig egy önkormányzati képviselő tesztje lett pozitív.

Csorna egészségügyi alapellátása „gyakorlatilag térdre rogyott” – ezt a város egyik házorvosa, Antal Miklós írta ki közösségi oldalára. A településen 6 praxis működik, abból jelenleg kettő üzemel, mivel 3 alapellátó orvos koronavírus fertőzött lett, egy idős kollegájuk pedig néhány hete elhunyt.

„Ez most egy erőpróba mindenki számára az orvosok számára is, de úgy gondolom mindenki aki erre a pályára készült hozzá kellett, hogy szokjon, hogy időnként vannak erőpróbák, bízzunk benne hogy egyszer könnyebb lesz, sajnos pillanatnyilag arra koncentrálunk hogy a feladatot megoldjuk” – nyilatkozta Balázs Mihály háziorvos.

Közben a Baranya megyei Drávaszerdahelyen úgy döntött a polgármester, hogy az elmaradt kulturális programokra szánt pénzt covid tesztelésre fordítja. Képzett szakszemélyzet tesztelte a lakosokat.

„Az antigén teszt meggyorsítja azon eseteknek a kiszűrését akik tünetmentesen is de hordozzák a vírust , financiálisan nagyon kedvező , a tömeges alkalmazása.” – nyilatkozta Szabados Ibolya belgyógyász az ATV Híradó kérdésére.

180 lakosból csupán 40 en jöttek el, pedig fizetni sem kellett érte, a polgármester szerint féltek az emberek, mert az a hír járja, hogy az antigén tesztelés nagy fájdalommal jár.
„A maga PCR teszttől hogy ugye a rémhírekkel keringtek róla hogy milyen fájdalommal jár meg milyen kellemetlen hát én túl vagyok rajta ez abszolúte nem fájdalmas és máris kellemetlen tehát gyakorlatilag pár másodperc alatt megvan a teszt vétel” – mondta a helyi polgármester, Alpár György.

Stábunk is kipróbálta, mekkora fájdalommal jár az orrgaratból készített antigén teszt. Riporterünk könnye ugyan kicsordult, de elmondása alapján nem fájdalmas, csak egy kicsit kellemetlen érzés.

A stáb tagjainak a teszt eredménye végül negatív lett. Közben a pécsi közgyűlés egyik képviselőjének is pozitív lett a covid tesztje, így az ÖPE képviselője karanténba került.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: