Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nagyjából négyezer orvos és ápoló fertőződött meg eddig koronavírussal hazánkban, közülük sajnos hárman bele is haltak a kialakult súlyos szövődményekbe.

Amíg a világon az első hullámban nagyobb számban estek áldozatául a frontvonalakban dolgozó orvosok és ápolók a COVID-19 kórokozójának, addig a helyzet év végére javult, ugyanis egyre több védőfelszereléssel látták el a túlterheltség határára sodródó kórházakat.

Magyarországon még csak most kezdik az egészségügyi dolgozók megérezni a helyzet komolyságát, hiszen eddig viszonylag nyugalmas hónapokat tudhattak maguk mögött, most azonban az átlagnál nagyobb veszélyeknek vannak kitéve.

A hazai helyzetről az operatív törzs múlt heti sajtótájékoztatón csupán annyit mondtak, hogy a fertőzöttek 3,3 százaléka volt eddig egészségügyi dolgozó, ami a jelenlegi, csaknem 120 ezer érintettel kalkulálva majdnem 4 ezer embert jelent – számolt be róla az Index.hu hírportál.

Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója figyelmeztetett: “A betegellátás legkritikusabb keresztmetszete az ápolói kapacitás, és a megnövekedett terhelésnek nem csupán fizikai és pszichés, hanem immunológiai következményei is vannak.”

A koronavírus hazai kórházi dolgozó áldozatai között egy tatabányai beteghordó, az egri kórház egyik nőgyógyásza, valamint a nyíregyházi kórház főigazgatója is szerepel. Az Amnesty International szeptember elején közzétett bejegyzéséből kiderült, hogy világszerte 7 ezer orvos és ápoló halt bele a koronavírus-fertőzés komplikációiba, csak Mexikóban 1 320-an hunytak el.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: