Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP társelnöke szerint, nem elég leváltani a Fideszt, a demokrata ellenzéki szövetségnek tartósnak és kormányzóképesnek kell lennie.

A Népszavában közölt cikkében Tóth Bertalan hangsúlyozza, hogy a kormányzóképesség alapfeltétele a közös program. „Eljött tehát az ideje annak, hogy megerősítsük szövetségünket, és ehhez most már a külső feltételek is adottak. A fejlett világ elindult kifelé az elvtelen populizmus és önkény korszakából.

Ezt jelzi Joe Biden és az amerikai demokraták győzelme. Ezt igazolja, hogy az Európai Unió az uniós kifizetéseket az európai normák és a jogállamiság feltételeinek teljesüléséhez köti.”

Az MSZP már le is tette az asztalra a saját javaslatát a közös programalkotáshoz. Mivel a Fidesz hatalmát a félelem, az igazságtalanság és a rombolás tartja egyben, Tóth Bertalan szerint, elsősorban ezt a három körülményt kell felszámolni. Ezért a szocialisták programja is három pillérre épül.

 

Programjuk első pillére az, hogy helyreállítják a demokráciát és a szabadságjogokat, valamint a jogbiztonságot és a jogállamot. Ma ugyanis azért van félelem az emberekben, mert nincs szabadság és nincs törvényesség – lassan már egymás előtt sem mernek az emberek őszintén beszélni.

A program második pillére az esélyteremtés és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetése. És ez nem csak egy baloldali szólam, hanem az egész nemzet összetartozásának egyik sarokköve is. „Mennyire összetartó nemzet az, ahol a jómódú környezetben felnövő gyerek jobb oktatást kap?

Mennyire együttérző nemzet az, amelynek tagjai elnézik, hogy ötszázezer gyermek éhezik, és hogy a nyugdíjasok nyomorognak? Mennyire testvéries nemzet az, ahol több százezer ember nem jut hozzá az egészségügyi ellátáshoz?” – kérdezi ezzel kapcsolatban Tóth Bertalan. Mint írja, európai szintű bérek és a megélhetést biztosító nyugdíjak elérésére törekszenek. Mindenki a jövedelmével arányosan viseli majd a közterheket, mert ez így igazságos!

A program harmadik pillére a környezetünk kizsákmányolása elleni fellépés és a klímaigazságosság érvényre juttatása. Az MSZP társelnöke szerint, megállítják a Fidesz rombolását, megvédik közös természeti kincseinket, megóvják környezetünket. „Ez valamennyiünk érdeke, de ez a kötelességünk is, mert azt szeretnénk, ha gyermekeink és unokáink egy egészségesebb, élhetőbb világban boldogulnának.”

Ha a demokratikus pártok szövetsége nem csak győzni szeretne, hanem kormányozni is, akkor az csak egy közösen megalkotott és közösen képviselt programmal lehetséges. „A közös vízió és program azonban csak akkor ér valamit, ha időben elkészül. Ha a jövő évi előválasztások idejére az alapok már készen vannak, és már az előválasztás előtt minden jelölt és a miniszterelnök-jelölt jelöltek is aláírják, hogy ezt a programot fogják képviselni.”

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: