A kedd éjjeli salátatörvényben olvasható az tervezetet, amely az állami tulajdonú szabadkígyósi kastély tulajdonjogát a szintén állami, Lázár János irányítása alatt lévő mezőhegyesi Ménesbirtokra testálná. 

Balogh József, Szabadkígyós fideszes polgármester erről a sajtóból értesült, és a hvg.hu-nak azt mondta,  illett volna azt mondani legalább, hogy te bolond, ezt akarjuk.

Állítása szerint nem aludt egész éjszaka, mert a 22 évből, amelyet polgármesterként töltött a faluban, húsz azzal telt, hogy megoldást találjon a Wenckheim-kastély kezelésére, felújítására, hasznosítására.

„Ezzel az erővel Koszovóhoz is csatolhattak volna bennünket” – utalt a békési fideszes polgármester arra, hogy turisztikai szempontból a település mindig Békéscsabával és Gyulával közösen tervezett, hiszen ezektől 5-10 kilométerre van Szabadkígyós, míg Mezőhegyesig 52 kilométert kell autózni.

A témában megszólalt a jobbikus Stummer János is, aki aláírásgyűjtést indítana. Az ellenzéki képviselő, azt írja mindenkit megdöbbentett a hír, hogy szeretett kastélyunkat a Kormány a Lázár János irányítása alatt működő Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt-nek akarja a jövő héten átjátszani.

A szabadkígyósi emberek háta mögött, őket meg sem kérdezve akartak döntést hozni. Luxusszállodát, élménybirtokot akarnak létrehozni? Még nem tudjuk, de az eddig felújított, aztán kisajátított gyönyörű magyar kastélyok példái nem sok jót ígérnek.

Ott a Kormányban azt hitték, hogy ezt szó nélkül fogjuk eltűrni. Tévedtek.
Minden házba be fogunk csengetni, hogy aláírásokat gyűjtsünk: Vonják vissza ezt az előterjesztést, a szabadkígyósiak háta mögött és egyetértése nélkül pedig ne születhessen döntés a Kastély további sorsáról!

Kedden az Országgyűlésben fogok felszólalni és le fogom tenni a kormány asztalára a szabadkígyósiak akaratát. Néhány keresetlen szó kíséretében, hogy ezt mégis hogyan képzelték- szögezi le a jobbikos politikus.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).