Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Rendkívül szigorú korlátozásokat jelentett be szombat délután Sebastian Kurz osztrák kancellár – derül ki az oe24.at portál cikkéből. Nem kizárható, hogy Magyarországon is hamarosan hasonló szigorú lépések kerülnek bevezetésre, ugyanis Orbán Viktor Ausztriát tekinti kampánylabornak.

Szombat délután igen szigorú járványügyi lépéseket hozott meg Ausztria.  Eszerint a kijárási korlátozást egész napra kiterjesztik; a postákon, élelmiszerboltokon, gyógyszertárakon és bankokon kívül minden üzlet bezár;

Nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok, masszőrök és fodrászok; home office-ban kell dolgozni mindenütt, ahol csak lehetséges; az iskolák bezárnak, és távoktatásra állnak át.

Az osztrákok csak akkor hagyhatják el otthonukat, ha ez munkába járás, alapvető szükségletek kielégítése (orvos, bevásárlás), mások gondozása, ápolása, veszélyhelyzet elkerülése, vagy vallásgyakorlás érdekében történik.

Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek életbe, és egyelőre december 6-ig lesznek érvényben. Azt remélik ettől, hogy karácsonyra már helyreállhat a rend, és normál körülmények között lehet már ünnepelni.

Minél jobban összetartunk, annál rövidebb lesz a zárlat – hangsúlyozta a kancellár. Sebastian Kurz az egyre inkább elfajuló járványhelyzettel indokolta a szigorítást. Ausztriában ugyanis az elmúlt napokban megdőltek a fertőzöttségi rekordok, és fokozódott az egészségügyi rendszer leterheltsége.

A csaknem 9 millió lakosú országban eddig 191 228 fertőzöttje és 1661 halálos áldozata van a koronavírusnak. Egyedül pénteken 9586 új fertőzöttet regisztráltak. Emiatt a személyes kapcsolatokat is korlátozzák.

Orbán Viktor többször azt nyilatkozta, hogy Ausztria a járvány szempontjából egy- két héttel Magyarország előtt jár, tehát ami ott történik az lesz nálunk is. Ezért az ország, mint egy kampánylaborra tekint. Így nem kizárható, hogy hamarosan Magyarországon is igen szigorú lépések kerülnek bevezetésre.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: