Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szakmaiatlan, átgondolatlan, rossz és a településeket is ellehetetlenítené – így foglalható össze Székesfehérvár fideszes polgármesterének véleménye az iparkamarai elnök által belengetett ötletről.

Parragh László javaslata 2020-ban és 2021-ben is elengedné a kkv-szektor által fizetett iparűzési adót, miközben az önkormányzat által kivetett adókat is befagyasztaná. Cser-Palkovics András az ATV Híradónak azt mondta, nem tudja, hogy Parragh valóban a gazdaságot képviseli-e, miközben felhívta az iparkamara elnökének figyelmét, hogy bátran kérjen segítséget azoktól, „akik az önkormányzatokhoz értenek”.

Szakmaiatlan és átgondolatlan Parragh László javaslata, ami „ellehetetlenítené a településeket” anélkül, hogy szerinte érzékelhető gazdasági eredményeket hozna – ezt nyilatkozta Székesfehérvár polgármestere az ATV Híradónak. Mint mondta, az élet minden területén használják azokat az adóforintokat, amelyek az iparűzési adóból érkeznek be. Ebből kifolyólag ez nem a településeknek, hanem az ott élőknek fájna igazán – tette hozzá a városvezető.

Mint ismert, egyet Parragh László iparkamarai elnök az iparűzési adó kapcsán a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozói szektort érintve, az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot a kamara 2020-ra és 2021-re. Javasolják emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását, mint például a az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó vagy éppen a kommunális adó.

Cser-Palkovics András Híradónknak azt is elmondta, hogy alapvetően a gazdasági teljesítményhez kötődik az iparűzési adó, azaz: ha a vállalkozások árbevétele növekszik, akkor ez az adó is, ha csökkennek, akkor pedig kevesebb folyik be az iparűzési adóból. Ebből adódóan szerinte a kamara javaslata „szakmailag hibás és rossz”, a válságban lévő cégeken semmit nem segítene.

Mint mondta, az iparűzési adóból működtetik az óvodákat, bölcsődéket, részben a színházakat, a városüzemeltetést, a közszolgáltatásokat. Ha ez nem folyik be, akkor pedig ezeket a szolgáltatásokat nem tudják működtetni. Hozzátette: „nem tudom, hogy a kamara elnöke valóban a gazdaságot képviseli-e ezekben a kérdésekben, ugyanis a fehérvári gazdasági szereplők nem fogalmaznak meg számomra ilyen jellegű javaslatokat.”

Cser-Palkovics szerint a mostani helyzetben ezt a javaslatot egyszerűen el kell felejteni, és kéréssel fordult az iparkamarai elnökhöz.

„Én azt kérem a kamara elnökétől, hogyha ilyen kérdésekben megfogalmaz javaslatokat, akkor bátran emelje föl a telefont, és kérjen segítséget azoktól, akik az önkormányzatokhoz értenek. Adott esetben pedig a helyi vállalkozásokat sokkal, de sokkal jobban ismerik, mint ő maga.”

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: