Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jávor Benedek: Orbán magyarok millióit fosztja meg több ezer milliárdnyi uniós forrástól

Orbán Viktor  levélben üzente meg az Európai Uniónak, hogy Magyarország elutasítja az uniótól érkező kifizetések jogállami feltételekhez kötését, ezért megvétózza az uniós költségvetést.

„Tisztán látszik, hogy Orbánnak csak az az uniós pénz számít, amelyet a NER kegyeltjeinek oszthat szét. A magyar gazdaság mély gödörben van, ezért égető szüksége van az Európai Unió segítségére, ezzel szemben egyáltalán nincs szüksége a jogállamiság leépítésére és Mészáros Lőrincre. Ezekre kizárólag Orbánnak van szüksége” – írja közleményében a Párbeszéd uniós tanácsadója, volt európai parlamenti képviselője.

Orbán Viktor szerint azért kifogásolható a jogállami feltételek kiszabása, mert így a következő hétéves költségvetést és a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek nem határozzák meg, pontosan mi számít jogsértésnek, holott a magyar kormány már több mint egy évtizede tartó jogtiprása annyira szembeötlő, leplezetlen és gátlástalan, hogy azt sehogyan nem lehet homályos jogértelmezésekre fogva letagadni. A Párbeszéd szerint egy világjárvány idején a nemzetközi együttműködés fontossága felértékelődik, így kifejezetten aggasztónak tartja, hogy Magyarország kormányának fontosabb a hatalompolitikai játszmázás, mint a magyar emberek sorsa.

Magyarországnak a helyreállítási csomagból gyakorlatilag minden magyar állampolgárnak fejenként 250 000 forint járna, ezt utasítja most vissza mindannyiunk nevében Orbán csak azért, hogy ne ellenőrizhesse senki az uniós források kormányzati fosztogatását – állítja Jávor. Hozzátette, a következő hét év alatt összességében 10 ezer milliárd forint járna, azaz minden magyar állampolgártól fejenként egymillió forintot kíván elvenni a magyar miniszterelnök. „Mai vétójával Orbán Viktor tulajdonképpen az egész Európai Uniót 1800 milliárd euró támogatástól kívánja megfosztani és ezzel kockára tenni a pénzügyi működését” – fogalmaz a volt uniós képviselő.

Az uniós költségvetés és a helyreállítási alap megvétózásával tehát „Orbán magyar emberek millióit fosztja meg létfontosságú támogatásoktól, amelyek nélkül a válság következményei gyakorlatilag kezelhetetlenné válnak” – hangsúlyozza Jávor. A Párbeszéd a magyar kormányfőtől komoly és felelős döntéseket vár, nem showműsort az európai porondon világjárvány idején.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: