Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Totális zűravart eredményezett a kormány Magyar Közlönyben megjelent új rendelkezése, Orbánék hazugsággal vádolják az HVG-t meg az Indexet, de nagyon úgy fest ők csináltak egy nehezen értelmezhető jogszabályt. 

Az Index és a HVG Magyar Közlöny kedd esti számában jelent meg a kormány 505/2020. (XI. 17.) rendelete, amely a 2020. november 4-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról szól.

Majd a portálok felsorolják, hogy a  mostani döntés értelmében 2021. február 8-ig hatályban maradnak többek között, a kijárási korlátozások, iskolára vonatkozó intézkedések stb. stb.

Majd az Origón megjelent a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye, miszerint az Index és a HVG alaptalanul rémhírt terjeszt és szándékosan hazugságot állít a mai címlapján. A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig. Arra kérjük a sajtó munkatársait, ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket azonnal korrigálják!

Felcsaptuk hát a Magyar Közlönyt, hogy utána járjunk pontosan kinek is van igaza, kiderült, hogy valóban úgy fest az Index és a HVG tévedett, de ez annak köszönhető, hogy Orbánék egy elég zűrzavaros rendelkezést hoztak.

Nos, a zűrzavart az okozta, hogy Orbánék meghosszabbítják valóban a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 1–14. §-a, 16–19. §-a, valamint 22–28. §-ának hatályát februárig.

Azonban a lényeg a kormány rendelet 28. paragrafusában lakozik, ami így szól:  E rendelet rendelkezéseit 2020. december 11-ig lehet alkalmazni. Azt jó lenne megmagyarázni, hogy egy olyan rendelt hatályát, amit csak dec 11-ig lehet alkalmazni, mi értelme van meghosszabbítani. Nyilván semmi.

Tehát jelen állás szerint Orbánék csináltak egy nehezen értelmezhető rendelkezést, de valóban nincs meghosszabbítva a korlátozó intézkedések februárig.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: