Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Uniónak szembe kell szállnia Magyarországgal és Lengyelországgal – erre a következtetésre jut Soros György a Project Syndicate-en írt új cikkében.

Orbán Viktor: Magyarország megvétózza az uniós büdzsét és a helyreállítási alapot
Semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről – írja levelében a miniszterelnök.

Az amerikai magyar milliárdos azután állt a nyilvánosság elé a felszólítással, hogy Magyarország és Lengyelország megvétózta az Európai Unió újabb, hét évre szóló, 1,15 ezer milliárd eurós büdzséjét és a 750 milliárd eurós mentőcsomagját.

Bár mindkét ország a legnagyobb haszonélvezője, a kormányuk mégis hajthatatlanul ellenzi a jogállamisági feltételeket, amelyeket az Európai Unió állított [a támogatásokból való részesedésért] az Európai Parlament döntésének nyomán – fejti ki Soros György.

Szerinte a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor, illetve Mateusz Morawiecki számára a jogállam nem több, mint egy gyakorlati akadálya a személyes és politikai korrupciónak, a vétót pedig „kétségbeesett szerencsejátéknak” nevezi.

Orbán rendszerét „gondosan kimunkált kleptokráciaként” jellemzi, amely „csupaszra rabolta” az országot. „Nehéz megbecsülni az összeget, amivel családját és barátait gazdagította, de sokuk „rendkívüli módon meggazdagodott”.

A „rablásra” példát is hoz. Az állami vagyon közvetetten az ő irányításuk alatt álló magánalapítványokba tereléséről megjegyzi, hogy ezek alaptörvénybe emelésével garantálta, hogy csak kétharmados többséggel lehet ezt a vagyont visszavenni.

De lopásként említi azt is, hogy a hatalomhoz közeli cégeken átfolyatott és megdézsmált pénzen vettek több mint 16 ezer lélegeztetőgépet, bőven többet annál, ahány intenzív ágy és lélegeztetőgépet kezelni képes egészségügyi személyzet van az országban.  Magyarország fizette a legtöbbet Kínának a lélegeztetőgépekért, egy ponton 50-szer többet, mint Németország.

Soros György megjegyzi azt is, hogy Orbán Viktornak szinte totális hatalma van a magyar vidék fölött, ahol az ország nagy része él. Nem titok, hogy a választásokat és a vidékre eljutó információkat is kontrollálják – teszi hozzá.

Soros György szerint megoldást jelenthet az általa felvázolt problémára, ha közvetlenül a helyi önkormányzatok kapják meg az EU-s támogatásokat Magyarországon, mivel az önkormányzatokban még mindig működik a demokrácia, nem úgy, mint nemzeti szinten.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Soros György kimondta az igazságot Orbán rendszeréről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenkihez eljusson az ellenzéki vélemény.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: