Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Soros György szerint az Európai Uniónak szembe kell szegülnie Magyarországgal és Lengyelországgal – olvasható az üzletember véleménycikkében.

 

A Telex által szemlézett írásában Soros úgy fogalmaz, nem engedhet Magyarország és Lengyelország zsarolásának az Európai Unió. Úgy véli,  a két ország annak ellenére és úgy vétózná meg az EU tervezett 1180 milliárd eurós költségvetését és a koronavírus okozta válság utáni 750 milliárd eurós segélyalapját, hogy ők maguk lennének a legnagyobb kedvezményezettjei.

Soros szerint a jogállamiság gyakorlati akadálya Orbán Viktor „személyes és politikai korrupciójának”. Úgy látja, Orbán rendszere egy „gondosan kimunkált kleptokrácia”, amely már eddig is „csupaszra rabolta” az országot.

„Nehéz megbecsülni az összeget, amivel családját és barátait gazdagította, de sokuk rendkívüli módon meggazdagodott” – fogalmaz.

Soros György szerint Orbán szinte teljes ellenőrzést gyakorol a magyar vidék felett, ahol a lakosság többsége él. A kormány szerinte végletekig befolyásolja a társadalomhoz eljutó információkat, és a szavazás titkossága sok faluban sérül a választásokon.

Így véleménye szerint az ellenzék érvényesülésére és a kormányváltásra 2022-ben szinte esély sincs, főként úgy, hogy a kormánytöbbség folyamatosan saját magának kedvezve változtat a választási szabályokon.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: