Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az Európai Néppárt már kizárta volna a Fideszt, ha nincs koronavírus-járvány- szögezte le Manfred Weber a De Standaardban, hozzátéve még nem késő, hogy Orbán megadja a jóváhagyást az EU-büdzséhez. 

„A járvány miatt nem tudunk megbeszélést tartani a Fidesz kizárásáról, különben a döntés már megszületett volna” – nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a De Standaard holland nyelvű belga lap tegnap megjelent cikkében.

Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő támogatás az Európai Néppártban a Fidesz kizárásához, Weber azt mondta: „Egyre közelebb állunk egy ilyen döntéshez.” De a bajor politikus még nem zárja be teljesen Orbán előtt az ajtót – teszik hozzá a cikkben, melynek részleteit az interjút készítő újságíró osztotta meg a Twitterén.

A Fidesz kizárását a magyar és a lengyel vétó után az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk is belengette.

A magyar vétó kapcsán, mellyel Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök blokkolja a 2021-es EU büdzsét és az ahhoz kapcsolódó 750 milliárd eurós Next GenerationEU helyreállítási alapot – az uniós jogállamisági mechanizmus bevezetése miatt – Manfred Weber most azt mondta a flamand lapban:

„Az üzenetem Orbánnak: mindig azt mondja, hogy az igazságszolgáltatás és a média függetlensége garantált. Ebben az esetben nincs mitől tartania egy jogállamisági mechanizmustól. Még nem késő megadni a jóváhagyását”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: