Az Európai Néppárt már kizárta volna a Fideszt, ha nincs koronavírus-járvány- szögezte le Manfred Weber a De Standaardban, hozzátéve még nem késő, hogy Orbán megadja a jóváhagyást az EU-büdzséhez. 

„A járvány miatt nem tudunk megbeszélést tartani a Fidesz kizárásáról, különben a döntés már megszületett volna” – nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a De Standaard holland nyelvű belga lap tegnap megjelent cikkében.

Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő támogatás az Európai Néppártban a Fidesz kizárásához, Weber azt mondta: „Egyre közelebb állunk egy ilyen döntéshez.” De a bajor politikus még nem zárja be teljesen Orbán előtt az ajtót – teszik hozzá a cikkben, melynek részleteit az interjút készítő újságíró osztotta meg a Twitterén.

A Fidesz kizárását a magyar és a lengyel vétó után az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk is belengette.

A magyar vétó kapcsán, mellyel Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök blokkolja a 2021-es EU büdzsét és az ahhoz kapcsolódó 750 milliárd eurós Next GenerationEU helyreállítási alapot – az uniós jogállamisági mechanizmus bevezetése miatt – Manfred Weber most azt mondta a flamand lapban:

„Az üzenetem Orbánnak: mindig azt mondja, hogy az igazságszolgáltatás és a média függetlensége garantált. Ebben az esetben nincs mitől tartania egy jogállamisági mechanizmustól. Még nem késő megadni a jóváhagyását”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).