Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Bloomberg és a The New York Times is úgy tudja, kedden azt jelenthetik be, hogy Anthony Blinken lesz a következő amerikai külügyminiszter, Blinken ezer szállal kötődik Magyarországhoz, édesanyja magyar. A most megválasztott Biden már a kampányában is komolyan kritizálta az Orbáni-politikát.

Várhatóan Anthony Blinken lesz Joe Biden külügyminisztere – írta a Bloomberg News és a The New York Times is. Az értesülést sem a leendő elnök munkatársai, sem Blinken nem kommentálták.

Katie Bedingfield, Biden kommunikációs tanácsadója vasárnap a Fox televíziónak nyilatkozva közölte, hogy Joe Biden kedden hozza nyilvánosságra a várható kormányzata tagjainak névsorát.

Anthony Blinken anyja magyar, az apja, Donald Blinken, 1994 és 1997 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt. Donald Blinken mostani felesége, Vera is magyar születésű, 1950 óta az USA-ban él.

A Közép-Európai Egyetem Nyílt Társadalom Archívum nagy támogatói, a szervezet 2015-ben fel is vette a nevüket, így lett Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archívum.

A most 58 éves Tony Blinken már Barack Obama elnöksége alatt az egyik legfontosabb külügyekkel és nemzetbiztonsággal foglalkozó háttérember volt, az idei kampányban pedig Joe Biden külpolitikai tanácsadójaként dolgozott.  A külügyminiszteri posztra rajta kívül másik esélyesként Susan Rice volt nemzetbiztonsági főtanácsadót emlegetik.

Mára választási kampánynak is része volt az USA-ban az Orbáni-politika. Biden totalitárius rendszerek közt emlegette Magyarországot. Ahogy fogalmazott, ” látjuk mi minden történt Belarusztól kezdve, Lengyelországon át Magyarországig, hogy az önkényuralmi rendszerek tündökölnek újra a világban, a mi elnökünk pedig keblére öleli ezeket a gazembereket.”

Egy dolog biztos, hogy egy magyar származású külügyminiszter biztos, hogy eléggé képben van a magyar dolgokkal kapcsolatban, rossz hír ez Orbánnak, hiszen neki nem fogja tudni megmagyarázni, hogy itt minden rendben van.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: