Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Orbán Viktor Facebook-videóban jelentette be az Idősügyi Tanács mai ülését követően, hogy az idősek hétfőtől péntekig délelőtt 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Hétvégén pedig reggel 8 és 10 óra között áll rendelkezésre vásárlási idősáv az időseknek.

A rendeletet a miniszterelnök úgy magyarázta, hogy az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor kizárólag ők tartózkodhatnak a boltokban.
A rendeletre azért volt szükség, mert a leginkább veszélyeztetett korosztályról van szó.

Novák Katalin hivatalos Facebook-oldalán szúrta ki az Index, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfő reggel az Idősek Tanácsának tagjaival tárgyalt, amelynek eredményeként azzal a javaslattal élnek Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy

térjen vissza ismét egy kizárólag az idősek számára elérhető vásárlási sáv.
A családokért felelős tárca nélküli miniszter azzal érvelt, hogy figyelembe véve a tavaszi tapasztalatokat, mindez a hétköznapok során nagy segítséget jelentene a 65 év feletti, a koronavírus szempontjából leginkább veszélyeztetett korosztály számára.

Novák Katalin az ülés után a közmédiának azt nyilatkozta, hogy az Idősek Tanácsának véleménye alapján a tavaszitól eltérő gyakorlattal kérik az időseknek szóló vásárlási sáv visszavezetését Orbán Viktortól.

A miniszter azt is elárulta, hogy a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint csak hétköznapokon, és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma. Ugyanakkor Novák Katalin a javaslat alapján azt is kihangsúlyozta, fontos, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: