Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Arról ír a Hírklikk, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tagja, dr. Müller Cecília nem rendelkezik praxisengedéllyel – szúrta ki Hírklikk

A Hírklikk leellenőrizte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ webes felületén fellelhető adatlapját és akkor derült ki, hogy nincs praxisengedélye Müllernek. A portál megjegyzi, hogy a jelenlegi feladatainak ellátásához nem kell ugyan praxisengedély, de az adatlapjából az is kiderül, hogy egyik szakképesítésinek meghosszabbításához folyamatos továbbképzésnek nem tesz eleget a.

A Hírklikk azt írja, hogy a közhiteles, publikus nyilvántartás tanúsága szerint 1984-ben szerezte meg az orvosi képesítést, 1991-ben az üzemorvosi, 1996-ban a háziorvosi, 2000-ben az általános orvosi, továbbá a közegészségtan-járványtani, majd végül 2009-ben a megelőző orvostan és népegészségtani szakképesítést.

A portál szerint ezekben a szakképesítésekben az a közös, hogy egyik sincs meghosszabbítva – erről tanúskodik az adatlapon az úgynevezett OFTEX (Orvosok folyamatos továbbképzése) rubrika, amiben nála az olvasható: „nem áll rendelkezésre adat!”. Magyarra fordítva: nem tesz eleget a folyamatos továbbképzésnek- állítja a Hírklikk

Majd a hírportál hozzáteszi, hogy általa eredetileg megszerzett öt ,,szakképesítés közül háromban tisztiorvosként nem is tudna megfelelni az elméleti tudás felfrissítése és bővítése mellett, gyakorlatot is feltételül szabó hosszabbításnak, ugyanakkor a közegészségtan-járványtani, valamint a megelőző orvostan és népegészségtani szakképesítés esetében, a munkájából kifolyólag, ha akarta és akarná, sikeresen abszolválni tudná a továbbképzés feltételeit.

Egyébként a szabályozás szerint, természetesen vissza lehet szerezni a praxisengedélyt, amit aktiválnak, ha az illető végigcsinálja a kötelező penzumot. Ez tanfolyamból, továbbképzésekből, konferenciákon való részvételből, stb. áll, amiért pontokat gyűjthet az illető, s ezekhez még hozzáadódnak a főállású munkavégzéssel megszerezhető pontok.

A Hírklikk leszögezi, hogy azonban semmiben nem hátráltatja a munkájában Müller Cecíliát, hogy nem rendelkezik érvényes szakvizsga-engedéllyel. Hiszen a tisztiorvosnak inkább szervezési vezetői feladatai vannak. Így mindebből pusztán annyi következik, hogy nem folytathat önálló szakorvosi tevékenységet, nem lehet főorvos, csak beosztottként dolgozhat, s nem lehet magánpraxisa sem.

Az ügy pikantériája, hogy a fideszes kormánymédiát november 10-én járta körbe a hír, hogy az ellenzéki beállítódásáról ismert volt tisztifőorvosnak, Falus Ferencnek – akit előszeretettel szólaltat meg az ellenzéki és független média járványüögyi témákról – évekkel ezelőtt lejárt az orvosi engedélye. Fideszék Pesti TV-je ezzel a címmel hozakodott elő Falus esetében: engedély nélküli járványkuruzslás.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: