Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A hvg.hu írta meg, visszahívták a pozíciójáról Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét. Ezt azóta a Kreatívnak közleményben is megerősítették: az a Fidesz közelinek tartott Indamedia Network Zrt. bejelentette, hogy visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

A laptól közös megegyezéssel távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezető szerkesztő. A lap új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz Ákos az akvizícióval párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja is lett.

Az újságot nyáron szétverő Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, ő a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot.

Az Indamediát a Fidesz-közeli Vaszily Miklós vezeti, így már ő irányíthatja az Indexet. Másfél hete a Mandiner és az orbanviktor.hu korábbi főszerkesztője, Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettes távozott.

Szombathy három hónapig sem volt főszerkesztő. Miután a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot a nyáron Bodolai László kirúgta, a politikai nyomásgyakorlás miatt az Index teljes szerkesztősége felmondott és új lapot lapot Telex címen.

Az Index, amire nyár óta rá sem lehet ismerni, a múlt héten indított plakátkampányt, ami arra épít, hogy a hatalom által megszállt újság ugyanolyan, mint volt.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: