Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Népszava szerint szerint egy debreceni általános iskolában az ötvenfős tantestületből tízen bizonyultak pozitívnak az országos tesztelésen, így az iskolát be kell záratni, mert már helyettesítésekkel sem lehet a kiesett kollégákat pótolni. 

A Népszava értesülései szerint a pénteken országosan a szociális, az oktatási és egészségügyi szférában megkezdett koronavírus-tesztelések miatt Debrecenben egy általános iskolát be kellett záratni.

A lap információi szerint a hajdúsági megyeszékhely Árpád vezérről elnevezett általános iskolájában az 50 fős tantestületből 10 tanárnak is pozitív lett a teszteredménye (vagyis a testület 20 százaléka lett pozitív), nekik karanténba kellett vonulniuk, az oktatást viszont így a továbbiakban már helyettesítésekkel sem lehetett megoldani, ezért keddtől rendkívüli szünet lépett életbe, péntektől pedig indul a digitális munkarend.

A Debreceni Tankerületi Központ nem cáfolta a Népszavának a hírt, de annyit közölt, hogy az országos tesztelés részletei jövő hét elejére várhatóak.

Közben folyamatosan nő azon óvodák és iskolák száma, ahol az Operatív Törzs rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendet rendelt el. Hétfőn 178 óvodai csoportban, 136 óvodában és 71 általános iskolában volt rendkívüli szünet, kedd reggelre viszont már 205 óvodai csoport, 154 óvoda és 82 iskola volt érintett. Hétfőn 388 iskolai osztályban és 43 általános iskolában volt digitális tanrend szerinti oktatás, kedden ez a szám 420 osztályra és 52 általános iskolára változott.

A lap megkereste a Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ) a tesztelés kapcsán, Gosztonyi Gábor alelnök szerint vegyes a kép: sok helyen akadtak olyan tanárok, akik nem vállalták az önkéntes tesztelést, voltak olyan iskolák, ahol csak negatív eredmények születtek, máshol akadt pozitív eredmény is, de voltak olyan iskolák, ahol nagyobb számban voltak pozitív, de jellemzően tünetmentes esetek. Egy Békés megyei iskola 80 fős tantestületéből 14-nek lett pozitív a tesztje (14 százalék).

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: