Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MTV-t felügyeli egy úgynevezett Közszolgálati Közalapítvány az ide delegált tagoknak az a dolguk tehát, hogy kérdéseket tegyenek fel. Az MSZP-s kurátora M1-ről kiszivárgott hangfelvételekről kérdezte volna a Médiatanácsot, végül őt figyelmeztették, hogy pártpolitizál. Egyébként a testület arra jutott, hogy minden rendben van a köztévével- írja a 24.hu

A közmédiát felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának három, ellenzék által delegált tagja közösen nyújtott be javaslatot, azt kérve, hogy a testületet forduljon kérdésekkel a Médiatanácshoz.

A kérdések a Szabad Európa Rádió által nyilvánosságra hozott hangfelvételekről szóltak, amelyek bemutatják, milyen elfogult szerkesztési elvek szerint működik a köztévé Magyarországon.

Bende Balázs, az M1 vezető szerkesztője a tavalyi Európai Parlamenti választási kampány előtt a többek között arról beszélt a felvételen:

Mindenki tisztában van vele, hogy május végén európai parlamenti választások vannak, és biztos vagyok benne, hogy senkit nem ér váratlanul, ha azt mondom, hogy bizony ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják. Ha ez a kijelentés valakit váratlanul ér, az most menjen haza.

Vagy ilyeneket mondott, hogy olyan kérdés sincsen, hogy hogyan kell megírni azt az anyagot. Aki nem tudja, az is elmehet haza, és nem is kell többet jöjjön.

A nyolctagú MTV-t felügyelő testület, amelynek három tagját az ellenzék, három tagját a Fidesz, két tagját pedig a Médiatanács adja, 5-3 arányban leszavazta a botrányos hangfelvételt vizsgáló javaslatot.

Kránitz László, az MSZP által delegált kurátor szerint önmagában már az meglepő volt, hogy napirendre került a javaslat, de később az is kiderült, hogy miért.

Ezután előálltak egy másik határozati javaslattal, amelynek a lényege az volt, hogy a közmédiában minden rendben van, a szerkesztés független, engem viszont figyelmeztetésben részesítettek, mert közösen írtam alá egy kérdéseket tartalmazó levelet az MSZP társelnökével – mondta Kránitz a 24.hu-nak.

A levelet Kunhalmi Ágnessel közösen jegyezték, és szintén a köztévés botránnyal kapcsolatos kérdések voltak benne, amelyeket a Médiatanácsnak címeztek, de Kránitz szerint nem nyilatkozat volt, hanem csak kérdések.

A határozat szerint viszont azért kapott figyelmeztetést, mert a közösen aláírt levéllel pártpolitizált, ami a közalapítvány kuratóriumi tagjai számára (noha többségében pártok delegálták őket) tilos.

A propaganda média nem fog beszámolni, hogy Fideszék nem hajlandóak kivizsgálni a botrányos hangfelvételeket, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, hogy azt marasztalják el, aki firtatja a disznóságaikat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: