Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az elmúlt 24 órában 8499 fertőzést igazoltak Romániában, az aktív fertőzöttek száma így 457 848-re emelkedett , közölte a román Stratégiai Kommunikációs Csoport pénteken. Közben Magyarországon sem túl rózsás a helyzet.

A járvány nem lassul: a közel kilencezer új esetre 3143 gyógyult jutott, az elvégzett tesztek 23 százaléka lett pozitív  Romániában.

Megteltek az intenzív osztályok: egész országban már csak 80 intenzív terápiás ágy áll szabadon, írja a Transindex. Bár jelenleg 1226 koronavírusos betegnek van szüksége ilyen ellátásra, a napi 8-9 ezer új fertőzött azt prognosztizálja, hogy heteken belül legalább háromszázzal nőhet ez a szám. Az aggasztó helyzet miatt a román orvosok szigorításokat követelnek a kormánytól a járvány visszaszorításának érdekében.

Közben Magyarországon sem rózsás a helyzet, soha nem halt meg ennyi koronavírusos magyar egy nap alatt mint az elmúlt 24 órában. A 135 elhunyt többségében idős, krónikus beteg de van köztük egy 31 éves férfi is aki krónikus veseelégtelenségben, cukorbetegségben és érszűkületben is szenvedett.

Orbán Viktor és Kásler Miklós is arról beszélt pénteken, hogy ez egészségügy kitart. Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa szerint azonban ez nem elég.

Komáromi Zoltán, háziorvos szerint hiába a szigorítások, ugyanolyan meredeken ívelnek fel a járványügyi adatok mint eddig. Sőt, szerinte a kórházakban is nehéz a helyzet.

“Az intenzív osztályok telítettek ez már egyszer baj. De amikor valaki jobban lett és kijöhett a lélegeztetett osztályról…akkor nincs meg az a szubintenzívnek nevezett második lépcső, ahol még legalább a nővér-beteg arány biztosítja azt, hogy mindenkire oda tudnak figyelni…30-40 betegre jut egy szakképzett nővér” – mondta a DK egészségpolitikusa.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: