Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Elég durva statisztikai adatokra hívta fel a figyelmet a Blikk, az újság azt írja, hogy egyetlen év alatt 72 ezer nyugdíjas csúszott szegénysorba Magyarországon.

A legfrissebb statisztikák szerint az idősek helyzete egyre kilátástalanabb. A KSH 2019-es háztartási életszínvonalat bemutató tanulmányából kiderül, hogy immár 105 259 ezer forintos bevétel alatt számít valaki szegénynek az országban- írja a Blikk

Majd az újság arra is rávilágít, hogy 2019-ben 293 722 nyugdíjas élt a szegénységi küszöbnél kevesebb pénzből havonta. Egy évvel korábban ez a szám 221 488 fő volt. Vagyis egyetlen esztendő leforgása alatt 72 ezer nyugdíjas csúszott szegénysorba itthon.

Majd a portál megszólaltat egy 76 éves nyugdíjast, Máriát, aki pár ezer forintnak köszönheti, hogy nem számít hivatalosan is szegénynek.

117 ezer forint a nyugdíjam, ami arra elég, hogy havonta legalább egyszer kölcsönkérek húszezret, amit a következőn nyugdíjból megadok. Ebből a spirálból nehéz kikeveredni – sóhajtott a nyugalmazott mérnök.

Az újság megszólaltat egy másik nyugdíjast is, aki elmondja: “most emelték meg a nyugdíjamat, az eddig 89 ezer helyett most már 92 ezer forintot kapok. Nem könnyű megoldani, hogy minden kijöjjön. Nem veszek ruhákat, fodrászhoz sem tudtam elmenni idén, egyetlen szórakozásom a tévé és a rádió” – mondta lapnak az idős asszony.

A nyugdíjasok országos szövetségének elnöke szerint azonnali változásra van szükség, különben a helyzet tovább romlik.

A szegénységi küszöb hazánkban 300 ezer nyugdíjast érint, ez a nyugdíjastársadalom hetede – fogalmazott a Blikknek Némethné Jankovics Györgyi, aki szerint több megoldási javaslat is létezik a problémára.

Részben megoldást jelenthetne, ha a minimálnyugdíj tíz éve változatlan összegét, ami 28 500 forint, megemelnék annyira, hogy egyetlen nyugdíjasnak se legyen havonta 50 ezer forintnál kisebb bevétele. A legnagyobb probléma az, hogy a nyugdíjrendszer változásának kérdésében semmiféle párbeszéd nincs – mondta az elnök.

A propaganda média nem fogja bemutatni, hogy már 300 ezer nyugdíjas él Magyarországon szegénységben, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa mi történik Magyarországon.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: