Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz európai két erős embere Szájer József és Deutsch Tamás. Szájer botránya után lemondani kényszerült, de most bedőlhet a Fidesz másik bástyája is. Deutsch Tamás kizárása eddig csak elméleti síkon mozgott, most azonban ezt már 30 jobboldali képviselő hivatalosan is kezdeményezte.

Megszerezte a Népszava azt a levelet, amelyet az Európai Néppárt (EPP) harminc politikusa küldött Manfred Weber frakcióvezető és Simon Busutil frakció főtitkárnak, és ami kezdeményezi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárását a politikai csoportból.

A levelet Othmar Karas osztrák képviselő kezdeményezte, de az aláírók között vannak dán, finn, lengyel, luxemburgi, német, osztrák, szlovák képviselők is, akik közösen azt kérik: a fideszes európai parlamenti képviselő kizárásáról történő szavazásra már december 9-én, a frakció soron következő ülésén kerüljön sor.

Az aláírók a levélben leszögezik: döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait. Felidézik, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVO érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését.

A bajor politikus újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVO jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. Ezt a véleményét két interjúban is megismételte.

A kizárás kezdeményezéséről, valamint Deutsch idevágó, hitetlenkedő álláspontjáról a Telex is beszámolt. A fideszes politikus kizárásának kezdeményezői szerint ugyanakkor a frakció minden egyes tagját sérti, hogy a jogállam tiszteletben tartásához való ragaszkodásukat a nácizmushoz, illetve a kommunizmushoz hasonlítják.

„Ez a történelmi tények kirívó és tűrhetetlen eltorzítása és a totalitárius rendszerek áldozatainak megcsúfolása. A nácizmus és a kommunizmus sötét napjainak Európája és a mai Európai Unió között éppen az a különbség, hogy ma jogállam van, a bírák függetlenek, a szólás és a média szabad” – írták. Az aláírók sokkolónak és szégyenteljesnek nevezik Deutsch nyilatkozatait, végül pedig azt írják:

„Az EPP frakciója nem adhatja fel a jogállamiságot. Deutsch Tamás nem áshatja többé alá az EPP-frakció hitelességét.” Az európai parlamenti szabályok szerint nemzeti delegációkat nem lehet kizárni, de egyéni frakciótagokat igen. Az előírások azt nem szabják meg, hogy hány képviselőnek kell indítványozni egy ilyen eljárást. Az EPP európai parlamenti csoportjának 182 tagja van.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: