Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soha nem látott nehézségek közepette, de december 6-án vasárnap parlamenti választásokat tartanak Romániában. A főkérdés az, hogy bekerül-e a parlamentbe a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége?

Romániában rengeteg kritika éri az államelnököt, hogy miért nem halasztották el a választásokat. Joggal. Az országban ugyanis tombol a járvány, nagyon sokan vannak kórházban és vannak települések, melyeken vesztegzárat rendeltek el.

Ilyen körülmények között, nyilván a pártok is nehezebben tudtak kampánytevékenységet végezni. Nem voltak fórumok, találkozások. Kérdés az, hogy ezen technikák nélkül és a járványban, hogyan fog alakulni a részvétel a magyarok körében?

Ami kedvezhet az RMDSZ helyzetének, hogy a legtöbb magyarok lakta megyében viszonylag alacsony a feztőrőtség, ami meg rossz, hogy nyilván sok erdélyi magyar dolgozik Magyarországon, vélhetően Ők most kisebb százalékban fognak részt venni a voksoláson.

Az RMDSZ helyzete amúgy sem rózsás. Az előző Európai Parlamenti választáson éppen, hogy csak bejutottak az Európai Parlamentbe. Románia egyik legnagyobb közvélemény kutatója IMAS kedden tett közzé a parlamenti választások előtti utolsó felmérését

Bár csökkenőben van a Nemzeti Liberális Párt népszerűsége az előző hónaphoz képest, de mégis a jelenleg kisebbségi kormányzást folytató párt győzelmét jósolják. A PNL a legutóbbi mérés óta több mint négy százalékpontot veszített, és jelenleg 28,5%-on áll.

A felmérés azt mutatja, hogy a szociáldemokraták népszerűsége nőtt az előző hónapokban mértekhez képest, jelenleg 23,6 százalékon áll, az előző hónapokban azonban csak 21,7-et értek el.

Azonban a mi szempontunkból rossz hír, hogy az RMDSZ az IMAS felmérése szerint nem fogja átlépni az 5 százalékot: 4,7-en állnak az 5,1-es október eredményekhez képest.

A másik nagy közvélemény-kutató az IRSOP némileg más számokat publikált, azonban a fő tendencia itt is érvényesül: vagyis az, hogy a kormányzó nemzeti liberálisok támogatottsága csökken. Az IRSOP kutatása azt mutatja, hogy a megkérdezettek 33 százaléka voksolna a kormányzó PNL-re.

Meglepő, hogy a szociáldemokraták csak három százalékponttal maradnak el a PNL mögött, vagyis eszerint a PSD támogatottsága 30 százalékos.
Ami jó hír, hogy ezen cég szerint az RMDSZ éppen átmenne az 5 százalékos küszöbön. Magyarul arra lehet következtetni, hogy vasárnap iszonyat necces lesz az RMDSZ dolga, hiszen pont a parlamenti küszöb határán billeg.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: