Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korózs Lajos az MSZP képviselője egy közleményt jelentetett meg, Igazságossá kell tenni mind a nyugdíjak kiszámítását, mind a nyugdíjak elosztását- címmel

Az MSZP politikus a közleménye elején kijelenti, hogy vissza kell térni a svájci indexálás szerinti nyugdíjemeléshez. Fel kell zárkóztatnunk az alacsony összegű nyugdíjakat!
Első lépésként az 53. heti nyugdíjat kell minden nyugdíjas számára azonos összegben megállapítani.Ezt követően egy átmeneti időre az évente rendelkezésre álló, a svájci indexálás szerint kiszámolt nyugdíjemelésre szánt összegből minden nyugdíjas azonos összegű nyugdíjemelésben részesüljön. Ezzel a nyugdíjasok 98%-a jobban jár, mint a Fidesz-féle átveréssel- szögezi le a politikus

Korózs arra is felhívja a figyelmet, hogy több felmérés is azt támasztja alá, hogy a magyarok jelentős része azért nem tud a nyugdíjas éveire előtakarékoskodni, mert még a mindennapi megélhetésre is alig futja nekik. Emiatt pedig rengetegen már eleve nehéz anyagi helyzetből vonulnak nyugdíjba, amelyet a kormány csak tovább súlyosbít azzal, hogy a nyugdíjak emelésénél csupán az inflációval számol.

Az MSZP-s képviselő arra is rávilágít, hogy az egyébként is alultervezett infláció miatt csak 3%-os januári nyugdíjemeléssel pedig a Fidesz-rezsim semmi mást nem garantál, minthogy aki idén nyomorog, az jövőre is nyomorogni fog, és a nyugdíjak közötti különbségek tovább nőnek. Akinek több a nyugdíja, az a Fidesz rendszerében az emeléssel több pénzt kap, akinek pedig kevesebb, az kevesebbet! a 2021-re tervezett 3 százalékos inflációnak megfelelő mértékben növekednek.

A Fidesz-rezsim nyugdíjszámítása az átlagos és átlag alatti nyugdíjjal rendelkezőket évek óta rendkívül nehéz helyzetbe hozza, hiszen a nyugdíjuknál lényegesen nagyobb mértékben emelkednek az alapvető élelmiszerek árai. Az 1,2%-os kiegészítő nyugdíjemelés pedig nem más, mint az idős emberek arculcsapása! A gyümölcsök ára 45%-kal, a tojás, a cukor, 10-15%-kal, a húsok ára több, mint 20%-kal növekedett egy év alatt, ahogyan a gyógyszerekre is sokkal többet kell költenie egy nyugdíjasnak.

Az MSZP szerint az időskori tisztességes megélhetés mindenkinek jár! Azt akarjuk, hogy egy nyugdíj se legyen alacsonyabb, mint a megélhetési minimum. Igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés kiszámítását, és igazságossá kell tenni a nyugdíjemelés elosztását! Fel kell zárkóztatni az alacsony összegű nyugdíjakat, és csökkenteni kell a nyugdíjas társadalomban évről évre növekvő különbségeket.

A nyugdíjemelés igazságos kiszámítása azt jelenti, hogy az infláció mellett a bérek emelkedését is figyelembe kell venni (svájci indexálás). A nyugdíjemelés igazságos elosztása keretében pedig azt akarjuk, hogy egy átmeneti ideig minden nyugdíjas a svájci indexálás alapján kiszámolt nyugdíjemelésre szánt pénzből azonos összegben részesüljön. Ezzel a módszerrel a nyugdíjasok 98 százaléka a mostanihoz képest nagyobb nyugdíjemelést kapott volna!

Első lépésként az azonos összegű kifizetést már a februárban esedékes 53. heti nyugdíjnál el kellene kezdeni! A ma még aktívak számára pedig, olyan igazságos nyugdíjazási rendszert javaslunk, amely mind a rugalmas nyugdíjba vonulást, mind a méltányos induló nyugdíjat biztosítani tudja.

A propaganda média nem fog beszámolni az MSZP követeléseiről, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa mit tenne az ellenzék az emberek érdekében:

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: