Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselje egy olyan javaslatot tett le az asztalra, melynek a lényege az, hogy a Fidesz- elit is járuljon hozzá a járványkiadásokhoz. A félmilliárd forintot meghaladó vagyonnal rendelkezőre járványadóval sújtaná.

Tordai Bence törvényjavaslata szerint a szolidaritási járványadót  az fizetné, aki Magyarországon életvitelszerűen él és „a vagyona meghaladja az ötszázmillió forintot”. Az előterjesztés pontosan felsorolja, mi minden számít adóköteles vagyonelemnek, mi mentesülhet az adó alól.

A javaslat szerint eltérő mérték szerint adóznának az állammal üzletelők. Az adót először a törvény kihirdetését követő 30. napig kellene befizetni, az adófizetési kötelezettség az adóalanyt pedig abban az évben terhelné utoljára, amelyben a veszélyhelyzet megszűnik.

A bevételt a járvány elleni védekezésre, az azt kísérő társadalmi, gazdasági károk enyhítésére, a válságkezelő alapjövedelem bevezetésére kellene fordítani. Az Orbán-kormány a szolidaritási járványadó részletszabályait rendeletben állapítaná meg.

A Párbeszéd képviselője törvényjavaslatát azzal indokolta, hogy az
utóbbi években egyre nagyobbak lettek a jövedelmi, vagyoni egyenlőtlenségek, amit most különösen kiélez a koronavírus okozta járványhelyzet és annak gazdasági következményei.

Miközben sokszázezren veszítik el munkájukat, kerülnek létbizonytalanságba a válság miatt, az elmúlt évtized nyertesei nem veszik ki részüket az igazságos teherviselésből.

Az ellenzéki politikus szerint a 100 leggazdagabb magyar vagyona 2010 és 2019 között szinte megnégyszereződött, a társadalom pedig elvárja, hogy mindenki igazságosan, lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a járvány elleni védekezéshez, a társadalmi, gazdasági károk csillapításához.

Fontos, hogy nem minden szupergazdag korrupt – viszont minden nagyban játszó, az Orbán-kormány támogatását élvező korrupt oligarcha szupergazdag! Utóbbiakból egyre több van. Aki a tehetségének és szorgalmának köszönhetően gazdagodott meg, az sem csak magának köszönhet mindent, ezért méltányos, ha ő is visszaad valamit a közösségnek.

A Párbeszéd szükségesnek tartja, hogy a NER-lovagok intenzívebben vegyék ki a részüket a közös teherviselésből. Tordai Bence nevesíti is néhányukat (Mészáros Lőrincet, Szíjj Lászlót, Garancsi Istvánt, Tiborcz Istvánt) és azt írja, a felső tízezerhez tartozók eddig nem járultak hozzá a társadalmi, gazdasági károk mérsékléséhez, miközben az elmúlt évtized legnagyobb haszonélvezői voltak. Példának Tiborcz Istvánt hozza, aki szerinte szinte a semmiből indul, de vagyonát már 35 milliárdra forintra becsülik.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Orbánék már bevezettek egy extra adót, igaz nem a milliárdos vállalkozókra, hanem a KATA-s kisvállalkozók sújtják egy 40 százalékos új adófizetési kötelezettséggel.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz milliárdosok egy huncut fillérrel sem segítik hazánkat a bajban, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Fideszéknek csak addig fontos a haza, ameddig azt ki tudják fosztani.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: