Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rosszabb a helyzet, mint gondoltuk. Kunhalmi Ágnes a nyilvánosság elé tárta a Médiatanács jelentését, melyben feketén-fehéren ott áll: több mint 90%-os arányban szólalnak meg a kormánypártok a közmédia beszédidejében. Az ellenzék szerint ez törvénysértő és elfogadhatatlan.

Az Országgyűlés Kulturális bizottsága kétharmados többséggel fogadta el keddi ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának 2019-es beszámolóját.

A szocialista politikus rámutatott, a Médiatanács 2019-es beszámolójának 57. oldalán található adatok szerint „a köztévé Ma este c. műsorának beszédidejében például 95%-ban a kormány hangján szólaltak meg, a Ma reggel-ben ugyanez az arány 92% volt. Több mint 90% kormányzati túlsúly mellett nem hiszem, hogy a magyar közszolgálati média a kiegyensúlyozottságáról lenne híres, pedig törvényi kötelezettsége lenne ezt betartatni a médiahatóságnak.(…)  A Médiatanácsnak ma kizárólag fideszes tagjai vannak, és öles léptekkel lépkedünk jobboldali a médiadiktatúra irányába” – figyelmeztetett a szocialista politikus.

Kunhalmi arra is rámutatott, hogy a Médiatanács állítja, nincs miről vizsgálódnia a fideszes pártutasítás kapcsán, amelyet a Szabad Európa buktatott le egy kiszivárgott hangfelvétellel.

A felvétel a külpolitikai rovat meetingjén készült múltév márciusában, amikor a májusi Európai Parlamenti választásokhoz kapcsolódó tájékoztatás jellegét tárgyalták meg. Jól kivehetőek Bende Balázs, az MTVA korábbi vezető szerkesztőjének szavai arról, hogy az MTVA-ban nem az ellenzéket támogatják, és akinek nem tetszik, elmehet az intézménytől.

A demokratikus ellenzék törvényellenesnek tartja a felvételen elhangzottakat, és azt is, hogy nem folyik vizsgálat az ügyben, mondta parlamenti sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. „A Médiahatóságra vonatkozóan megvannak azok a törvények, amely szerint el kellett volna járnia” – mondta a Kulturális bizottság alelnöke.

Emlékeztetett a médiapluralizmus felszámolására,  az elhallgattatott és megszüntetett Népszabadság, a teljes mértékben fideszes irányítású TV2, és a jobboldalnak átjátszott  Index esetére, valamint a 476 kormánypárti sajtóorgánummal induló KESMA létrehozására. Kiemelte, ilyen lépés volt a Klubrádiót és sok más független orgánumot ellehetetlenítő ukáz is, amellyel a digitális rádiózást megdöbbentő módon idén megszüntették Magyarországon.

„Minden autoriter rezsimnek alapvető célja, hogy az emberek ne jussanak megfelelő információhoz, hogy a valósának csak azt a szeletét ismerhessék meg és olyan narratívában, amely a kormánypártoknak – esetünkben a fideszes kormánypártoknak – megfelelő” – hangsúlyozta.

„Ezért is tehetünk 2022-ben a választásokon, hogy újra kiegyensúlyozott és közszolgálati viszonyok legyenek Magyarországon” – hívta fel a figyelmet Kunhalmi Ágnes.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy mennyire elfogult a közmédia, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenkihez eljusson az MTV-ről szóló jelentés megállapításai.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: