Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Összesen 35 millió forint kárt okoztak alig három hónap alatt annak a bűnszervezetnek a tagjai, akik idős emberek hiszékenységét kihasználva, egyébként gyógyító hatással nem rendelkező berendezéseket adtak el nekik drágán.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a 23 vádlott közül a vezetők cégeket vásároltak, aztán irodákat nyitottak Debrecenben és Nyíregyházán. Itt elsősorban időseknek hirdettek egészségügyi felmérést és termékbemutatót, ahol különböző gépek megvásárlását kínálták fel nekik.

Az irodákban megjelentek közül egy állapotfelmérés után mindenkivel közölték, hogy súlyos krónikus betegségeik vannak, amit meg tud gyógyítani a cégük által forgalmazott masszírozógép.

Azt állították, hogy a gép eredeti ára 900 ezer forint, de azt jelentős kedvezménnyel, 450 ezer forintért oda tudják adni, ha azonnal aláírnak egy szerződést. Ezután az idős embereket autóval azonnal a bankba vagy lakásukra vittek, hogy ott készpénzt vehessenek fel. A gépek a valóságban nem rendelkeztek gyógyító hatással, a gépeket néhány tízezer forintért be lehetett szerezni a neten.

A vádlottak a bűncselekményeket szervezetten követték el, amihez egyrészt a vezetők által megszerzett gazdasági társaságok adták a keretet, másrészt a feladatokat egymás között megosztották: egyesek telefonon hívogatták a sértetteket, mások az állapotfelmérést végezték, további vádlottak az értékesítéssel és a sértettek szállításával foglalkoztak, illetve a szerződések megkötésére is szakosodott néhányuk.

Mindezt alig három hónap alatt, 2017 tavaszán követték el, összesen 35 millió forinttal károsítottak meg idős embereket. A vádlottak tagadnak, de az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesznek, a bíróság a főszervezőket négy évre, a többieket pedig egytől három évig terjedő fegyházbüntetésre ítéli.

Hogy ne váljon csalás áldozatául, azt tanácsoljuk, hogy ha fel akarja méretni az egészségügyi állapotát azt mindig a háziorvoson keresztül tegye. Ha felkínálnak Önnek  egy csodamasinát amit azonnal meg kell venni, akkor arra kapásból mondjon nemet, hiszen olyan csodamasina nincsen, aminek a vásárlást nem lehet megfontolni.

Éppen ezért vásárlás előtt kérjen egy írásos tájékoztatót az eladásra kínált készülékről,  (ha ilyet nem tudnak adni már gyanús lehet a dolog) mindig kérje ki szakember, lehetőleg a házi orvosa véleményét. De a tájékoztató alapján az interneten is utánajárhat a készüléknek.

Kérjük ossza meg ezt a posztot Facebookon, hogy a csalók ne érjenek célt, minél kevesebb embert lehessen becsapni!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: