Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kilátásba helyezte az idősek vásárlási sávjának módosítását.

Fontos kijelentéseket tett a karácsony előtti korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban a tárcavezető a mai Kormányinfón. A csütörtöki eseményen elárulta: a boltokban az esetleges létszámkorlátozásról volt több egyeztetés, a kereskedelmi szervezetek is kezdeményezték.

Novák Katalin ma egyeztet az Idősügyi Tanács tagjaival. Jelezte: „a kormány nyitott arra, hogy a jelenlegi szabályokon változtasson, amiről pénteken-szombaton tudunk tájékoztatást adni”. Hozzátette:

Mi is látjuk azt a problémát, hogy a boltokban tömegek vannak, és ehhez az idősek vásárlási sávjának megléte is hozzájárulhat, ezért ezt a két problémát együtt kell kezelni.

Vagyis Gulyás Gergely ezzel azt sugallta, hogy változhat az idősek vásárlási sávja, esetleg el is törölhetik. Erre tett utalást már az Innovációs és Technológiai Minisztérium is.

Az idősek vásárlási sávjának lényege: a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló lépésként 2020. november 24-étől minden hétköznapon 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, drogériák és gyógyszertárakba.

De ettől függetlenül más idősávban is mehetnek a boltokba az idősek. Éppen ezért sokan megkérdőjelezték a hasznosságát és sokan kiemelték, hogy több hátrányt okoz, ami a zsúfoltságot illeti.

Az idősek vásárlási sávjának felülvizsgálatának igénye nem újdonság. Néhány napja a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete javasolta a koronavírus-járvány miatt bevezetett, az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv újragondolását december 11. után, mivel arra számítanak, hogy az ünnep előtti rohamban több feszültséget szül majd a mindennapos korlátozás.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: