Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Media1 értesülése szerint a jelenleg a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en sugárzó, az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM (korábbi nevén Broadway Rádió) is elindul a Budapest FM 92,9 MHz, tehát a jelenlegi Klubrádió és az FM 98,0 MHz-es közösségi rádiós frekvenciapályázatokon.

A 92,9-es frekvenciát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának idén nyáron meghozott döntése értelmében annak jelenlegi birtokosa, a Klubrádió csak 2021. február 14-ig használhatja, mivel a grémium – nagy visszhangot kiváltó módon – nem hosszabbította meg a médiaszolgáltató lejáró jogosultságát, hanem a médiatörvényre hivatkozva pályázatot írt ki rá, amelyen egyébként a Klubrádió is elindulhat. (A Klubrádió vitatta a Médiatanács döntésének jogszerűségét és a TASZ segítségével bíróságon próbálja támadni a döntést.)

A másik frekvenciát, a fővárosi FM 98,0 MHz-et korábban a Civil Rádió használta, ám a Médiatanács a Civil Rádió jogosultságát sem hosszabbította meg egy tavalyi döntéskor, így ez utóbbi rádió már közel egy éve kizárólag az interneten érhető el, az egykori frekvenciája pedig huzamosabb ideje kihasználatlan.

A Spirit FM szempontjából logikus lehet a lépés, hogy pályázatot adnak be, hiszen jelenlegi frekvenciája csak Budapest egy részén, jellemzően a belvárosban érhető el, és bár a rádió interneten is sugároz a spiritfm.hu oldalon keresztül, streaming segítségével, az FM frekvenciájuk behatárolja a potenciális elérésüket. A médiaszolgáltató most úgy döntött, elindul minden, a közösségi profiljához illeszkedő frekvenciára vonatkozó pályázaton, mivel növelni szeretné vételkörzetét.

Az ATV csoporthoz tartozó rádió döntése azért is furcsa, mert ha ők nyerik meg a Klubrádió frekvenciáját, akkor azzal egy olyan helyzet áll elő, hogy úgy fog kinézni, ők csináltak ki egy ellenzéki médiumot, ami ebben a helyzetben nem egy túl szerencsés lépés.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: