Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A teljes Fidesz-delegáció kizárása is napirendre kerülhet az Európai Néppárt (EPP) jövő heti frakcióülésén, írja az Oe24.at. Az már biztos, hogy Deutsch Tamás kizárása ott lesz a napirenden a november végén tett kijelentései miatt, erről a Néppárt a szerdai frakcióülésén döntött-írja a Telex

Deutsch Tamás Manfred Weber EPP-frakcióvezető egyik megjegyzését hasonlította a Gestapo és az ÁVO érveléséhez. Ezen többen annyira felháborodtak a Fidesz pártcsaládján belül, hogy Othmar Karas, az EPP osztrák képviselője és az Európai Parlament alelnöke a képviselő kizárását kezdeményezte a néppárti frakcióból.

Bár Deutsch pár nappal később elnézést kért a gestapózásért, Karas szerint ez nem volt valódi bocsánatkérés, és nem is vonta vissza a szavait a Fidesz képviselője. Már több mint 40-en támogatják a frakcióból Deutsch kizárását az osztrák képviselő szerint, és „egy csendes többség” is mögöttük van.

Manfred Weber a szerdai frakcióülésen azt mondta, ő mindig próbált hídépítő lenni, de „ami sok, az sok”, és elfogadhatatlannak minősítette Deutsch szavait a résztvevők szerint. A magyar képviselő kizárásáról Karas már a jövő héten szavazna – és szintén jövő héten foglalkozhatnak azzal a tavaszi javaslattal, amiben a Fidesz teljes delegációjának kizárását kezdeményezték a felhatalmazási törvény miatt. Az Oe24.at cikke szerint legalábbis „intenzíven” foglalkoznak majd a javaslattal.

Othmar Karas egyébként annak az Osztrák Néppártnak (ÖVP) a tagja, amelyről Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy nyilatkozott, nagyrészt rajtuk is múlik, bent maradhat-e a Fidesz a Néppártban:

„Ha a CDU, a CSU és az ÖVP azt akarják, hogy maradjunk, fognak találni ehhez többséget. A németnyelvű pártok döntik ezt el” – idézett az osztrák Die Pressének adott szeptemberi interjújából az Azonnali, hozzátéve, hogy Gulyás szerint eddig mindhárom pártból olyan jelzéseket kaptak, hogy a Néppártban van a helyük. Ezt igazolta még áprilisban az is, hogy az ÖVP nem csatlakozott ahhoz a 13 párthoz, amely kezdeményezte a Fidesz kizárását tavasszal.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: