Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kedd délelőtt a parlament 134 szavazattal 60 ellenében tartózkodás nélkül megszavazta a választási törvény módosítását. Ennek értelemében ezután a jelenlegi 27 helyett a jövőben már 71 egyéni választókerületben kell majd jelöltet állítania annak a pártnak, amely országos pártlistát kíván állítani. 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes november 10-én, éjfél előtt egy perccel nyújtotta be a választási törvény módosításáról szóló javaslatát.

Hivatalos kormánypárti indoklás szerint a választási törvény módosítására az úgynevezett kamupártok miatt van szükség, amelyek nem valamilyen politikai célok megvalósítása miatt, csupán az állami támogatás megszerzéséért indulnak és állítanak pártlistát a választásokon. Ebben még nem 71, hanem 50 egyéni választókerületi indulás szerepelt.

A Semjén Zsolt által benyújtott javaslat azonban megihlette az exjobbikos, majd a Mi Hazánk Mozgalomtól is távozó Volner János független országgyűlési képviselőt is, aki már azt javasolta, 50 helyett 71 egyéni választókerületben, Budapest mellett pedig ne 9, hanem 14 megyében kelljen egyéni jelöltet állítani az országos pártlistához.

Lendvai Ildikó, amikor még Volner benyújtotta a módosítását így reagált Facebookon: Fidesz kapkodva keresi, melyik választási trükk a legjobb neki. A törvényelőkészítő bizottságban támogatták Volner János (azelőtt a Mi Hazánk, ma a nemrég alapított “Volner párt” politikusa) módosító indítványát a választási törvényhez. Akkor pedig valószínű, hogy a plenáris ülésen is elfogadják.

Eszerint most már 70 körzetben kellene saját jelölttel indulnia annak a pártnak, pártszövetségnek, amelyik listát akar állítani. Volner látszólag magával szúr ki: a saját minipártja dolgát nehezíti. De nem aggódom: a Fidesz majd honorálja a szívességet neki vagy a Mi Hazánknak.

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz döntötte el az ellenzék helyett: nincs más út, mint az egyetlen közös lista, már két lista sem fér meg egymás mellett. Én ugyan mindig a közös lista híve voltam, de kikérem magamnak, hogy a Fidesz döntse el helyettünk az ellenzék taktikáját. És tartok tőle, lesz ez még rosszabb is, nem vagyunk a módosítgatások végén.
Viszont legalább látszik, mire készülnek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: