Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A miniszterelnök megköszönte Gurmai Zitának, az MSZP parlamenti képviselőjének a visszafogottságát

Gurmai Zita (MSZP) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy most mit kíván a magyar családoknak, hiszen tudjuk tavaly óta, hogy szeret boldog karácsonyt kívánni. A szocialista politikus a tömeges teszteléseket hiányolta és a száz százalékos táppénzt a koronavírusos betegeknek.

Szerinte száz százalékos táppénz esetén senki nem utasította volna el a szűrést, a pedagógusok sem. Állítsanak fel több ezer koronavírus-tesztelő pontot az országban, és így senkinek sem kell félnie karácsony előtt és karácsonykor. Azok a szülők pedig kapjanak gyermekenként 50 ezer forintot, akik a koronavírus miatt elveszítették a munkahelyüket – javasolta Gurmai Zita.

Orbán Viktor minderre azt mondta, a védekezéssel kapcsolatos összes döntést az operatív törzs, a szakmai döntést pedig a szakemberek hozzák. Az elmúlt három hétben egész Európában a legtöbbet tesztelő országok között voltunk, teszteltük az egészségügyi dolgozókat, tanárokat, szociális intézmények dolgozóit, óvodai, bölcsődei dolgozókat.

Önök folyamatosan azt a benyomást keltik, mintha a magyar egészségügyben dolgozók tehetnek arról, hogyha egy-egy krónikus beteget nem sikerül meggyógyítani. Hiába próbálja támadni a kormányt, ebben az ügyben a kormányt semmilyen felelősség nem terheli, jelentette ki Orbán Viktor. A kormány felelőssége, hogy legyenek biztosítva kórházi ágyak és legyen vakcina – mondta a miniszterelnök.

Erre Gurmai Zita azt mondta, hogy a miniszterelnök válaszadási színvonala olyan gyorsan süllyed, mint egy európai parlamenti képviselője az ereszcsatornán – utalt Szájer ügyére. Egy miniszterelnöknek illik vállalnia a felelősséget – hangoztatta.

Viszontválaszában Orbán Viktor erre azzal reagált: köszöni a visszafogott mondataiért, hiszen mondhatta volna azt is, hogy Németországban a járvány terjedéséért is ő a felelős.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: