Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla, Deutsch Tamás tegnap már szó szerint könyörögőre fogta, hogy ne tegyék ki a Néppártból, a 24.hu úgy értesült, hogy nagy valószínűséggel a legrosszabb esetet sikerül elkerülnie, de igazából még se.

Deutsch Tamást, a Fidesz EP-képviselőjét, nem fogják elvileg kizárni a Néppártból, de még is olyan lesz, mintha kizárták volna, ugyanis minden jogától megfosztják frakción belül.

Ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a politikus jelentősége Európában ezután annyi lesz, mint dísznek a rojton. Bizonyos ez durvább büntetés, mintha kizárták volna mert így nem szólalhat fel az Európai Parlamentben.

A laphoz eljutott javaslat az alábbiakat köti ki: az Európai Néppárt értékalapú szervezet, amely egyetért az unió alapértékeivel, és azzal, hogy a szabadság, szolidaritás, demokrácia és a jogállam a Néppárt működésének alapja.

Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Ursula von der Leyen támogatását fejezi ki Manfred Weber törekvései mellett, amelyekkel a jogállami mechanizmus mellett álltak ki. A Néppárt szerint a jogállami mechanizmus történelmi megállapodás, és büszkének kell lenni rá.

Elítélik Deutsch Tamás megjegyzéseit, amelyek szembemennek az európai kereszténydemokrácia értékeivel. Othmar Karas osztrák képviselő levelét, amelyben Deutsch felfüggesztését kérte, nem veszik le az asztalról, csak a döntést napolják el.

A Néppárt képviselőcsoportja kinyilvánítja, hogy “a Fidesz sorozatos unióellenes támadásai nem részei a Néppárt alapértékeinek”. Az alapértékek ugyanis: a jogállam, a független igazságügy, a szabad média, a civil társadalom támogatása, az emberi jogok és kisebbségek védelme, valamint az európai integráció.

A javaslat minden jogától megfosztaná Deutschot, elvennék a felszólalási jogát, nem lehetne árnyékraportőre és raportőre egyetlen ügynek sem, és minden a Néppárthoz köthető pozícióját is elvesztené.

Mint ismert: korábban a Fidesz belengette, amennyiben kizárják a politikust, a Fidesz-frakció összes többi képviselője követné őt. Hogy a mostani javaslat is vajon elég lesz-e ehhez, egyelőre nehéz megmondani.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: