Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Miután Kedd este kiderült, hogy őrizetbe vették az ország egyik leggazdagabb emberét, Bige Lászlót, most újabb befolyásos vállalkozó előállításáról cikkez a média.

A hazai biztonsági piac egyik ismert vagyonvédelmi cégének a vezetőjét is elvitték a NAV nyomozói kedden hajnalban egy olyan összehangolt akcióban, amelyben 30-40 vagyonvédelmi cég vezetése is érintett, értesült több forrásból a hvg.hu, ugyanakkor a cég nevét nem közölték és a NAV sem reagált az ezzel kapcsolatos megkeresésükre.

A lap szerint az érintett cégek egy részét már évekkel ezelőtt vizsgálni kezdték az adónyomozók és most jutott el olyan szakaszba az ügy, amikor már házkutatásokat rendeltek el, valamint őrizetbe vettek több embert. Egyenlőre nem tudni pontosan, hogy melyik cég vezetőjét állították el a hatóságok. Azonban kedden nem ez volt az egyetlen ilyen eset.

Kedd este derült ki, hogy őrizetbe vették az ország egyik leggazdagabb emberét, Bige Lászlót, és házkutatást is tartottak nála. A 24.hu a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy Bigét gyanúsítottként hallgatták ki különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

A nyomozás érdekeire tekintettel ennél többet nem árultak el, így az sem derült ki, hogy konkrétan milyen bűncselekmény gyanújáról van szó, de a lap megszólaltatta Bige ügyvédjét, Zamencsik Péter elmondta a 24-nek, Bigével szemben májusban vádat emeltek, az ügyészség börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta.

Májusban a napi.hu-nak azt mondta: „Elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos, akit a saját pénze ellenében nem lehet megvesztegetni.”

Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójának szolnoki műtrágyagyárát 2018-ban lerohanták a hulladékgazdálkodás rendjének megsértését gyanító hatóságok, majd felfüggesztették az üzem működési engedélyét. A nyomozók akkor őt magát is 72 órára bent tartották.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: