Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

25 millió forintot adott soron kívül Fideszék egészségügyért is felelős minisztere Kásler Miklós Horthy Miklós étkezőkocsijának hazaszállítására. Hát ez k@rva fontos volt a járvány alatt.

Hétfőn érkezik Magyarországra a Turán 9, Horthy Miklós egykori szerelvényének étkezőkocsija, melynek restaurálását a Közlekedési Múzeum munkatársai hazatérte után azonnal megkezdik.

 

A Turán vasúti szerelvényt Horthy Miklós kormányzó magas szintű protokoll eseményeken használta 1944-ig, majd később az akkori Csehszlovákia területére került. Az étkezőkocsit, azaz a 9-es számú vagont ezután sokáig Csehszlovákia kormánya használta reprezentációs célokra, de az 1970-es években leselejtezték, és magánkézbe került – emlékeztet a Közlekedési Múzeum által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye.

A 444.hu szúrta ki, hogy a tárcavezető 25 millió forintot adott a vagon rekonstrukciójára. Mint felidézik, Magyarország egy darabig még próbálkozott a legendás szerelvény visszaszerzésével, de mindezidáig csupán egy kocsi, a 12-es számú került újra az országba; ez a teljes felújítást követően ma a Tatai úti Vasúttörténeti Parkban látható.

A Turán 9-re döbbenetes állapotban, egy tóparti ház emeleti szintjeként, befalazva találtak rá a szlovákiai Szencen – áll a közleményben.

A múzeumi értékű jármű eddigi tartózkodási helyéről a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe kerül, miután megvásárlására, hazaszállítására és a felújítás idei megkezdésére az intézmény kezdeményezésére az emberi erőforrások minisztere soron kívüli támogatást biztosított.

Horthy Miklós egykori étkezőkocsijának bontását és szállítását a Közlekedési Múzeum megbízásából a MÁV Rail Tours végzi.

Szerencse, hogy Kásler Miklósnak még a járvány időszakban is van ideje ilyen kérdésekre. Felmerül a kérdés, hogy ezek tényleg ilyen hülyék vagy tudatosan provokálják a magyart?

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: