Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Egymás után jelentették be az egyes országok, hogy nem fogadnak repülőgépeket az Egyesült Királyságból. A tilalmak időtartamát több esetben előre meghatározták, máshol azonban erről csak később döntenek.

A magyar kormány döntésének értelmében december 22-én nulla órától Magyarország nem fogad az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmi repülőjáratokat, így üzleti célú magánrepülőket sem. (A légi áruforgalom a két ország között mindazonáltal zavartalanul működik.)

A britektől érkező más gépek fogadásának tiltásáról rendelkező országokéhoz hasonlóan a magyarországi intézkedés célja is a Londonban, valamint Anglia délkeleti részén azonosított, a korábbinál gyorsabban terjedő koronavírus-mutáció behurcolásának megakadályozása. December 22-én 0 órakor lépett életbe a magyarországi korlátozás.

Több ország, például Norvégia és Dánia egyelőre 48 órás felfüggesztésről döntött. Hollandia, amely először tiltotta ki a Nagy-Britanniából érkező járatokat, december 31-ig nem fogad onnan repülőket.

Magyarország esetében az Egyesült Királyságból érkező járatok tegnap éjfélig szállhattak le, ami azt jelenti: ma még visszaindulhatnak.

A járatokat törölni kényszerülő légitársaságok a hoppon maradt utasoknak felajánlhatják a repülőjegyárak visszatérítését, az átfoglalást, vagy egy évig más utazásra felhasználható kreditekbe számíthatják be a jegyárat.

Fontos azonban szem előtt tartania az érintetteknek, hogy mivel vis maiorral, azaz előre nem látott, kényszerítő körülménnyel állnak szemben, a légitársaságok nem kötelesek kártérítést fizetni az utazás meghiúsulása miatt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: