Budapesten kívül több tucat  településen kapcsolták le 19 órakor a díszkivilágítást. A városok kifosztása ellen tiltakoznak.

Orbán Viktor december 19-én jelentette be, hogy januártól felére csökkentik a kkv-k, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját, mely az önkormányzatok legfontosabb bevétele.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szombaton úgy reagált, Orbán Viktor ezzel a döntéssel kivégezte az önkormányzatiságot. A városvezető szerint az adónem a közszolgáltatások legfontosabb alapja, melyeket végveszélybe sodor az adónem felezése, míg a vállalkozásoknál ez amúgy is alacsony költségként jelent meg, nekik ez a lépés nem jelent érdemi segítséget.

A politikus azt írta, ezzel a döntéssel az önkormányzatoktól nagyjából a Lánchíd felújításának árát veszik el (26,8 milliárd forint), amelyből a közvilágítást, a köztisztaságot és a zöldfelületek fenntartását fizetik.

Majd a Szabad Városok Szövetsége közös tiltakozásra hívta a polgármestereket: Közösen kell fellépnünk a sötét időket idéző, sötét szándékok miatt meghozott kormánydöntés ellen. A csatlakozó önkormányzatok tiltakozásuk jeléül, a közszolgáltatások védelmében december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolják településeiken a díszkivilágításokat.

Ezzel az akcióval kívánták felhívni a településeinken élő polgárok figyelmét az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások fontosságára. Nyomatékosítani kívánjuk követelésünket, hogy a kormány vonja vissza az iparűzési adó megfelezéséről szóló, az önkormányzatok kivégzését jelentő döntését- írták

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).