Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Lassan megérkezik a vakcina, a tervek szerint december 27-én megkezdődhet elsőként az egészségügyi dolgozók beoltása. Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc, háborús hasonlatával élve a „csata döntő fázisába” értünk- mondta Magyar György 

A koronavírus elleni védőoltásra való regisztráció kapcsán azonban ellentmondásos hírek érkeznek. Nem tudjuk például azt sem, mi a regisztráció pontos funkciója. A regisztráció során egyebek mellett személyes információkat is meg kell adni.

Magyar György a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában úgy vélte, nem az a baj, hogy nálunk nyilvántartások készülnek, hanem az, hogy nem bízhatunk meg ezek „tisztességében”. Nem tudni, hogy ezt az adatbázist mire használja fel a kormány.

Hozzátette, nem tartja „ördögtől valónak”, hogy valaki kéri az oltást és arról igazolást kap. Ennek például utazáskor, vagy veszélyeztetett hozzátartozók látogatásakor lehetnek előnyei. „A kérdés az, hogy ez a nyilvántartás eléggé biztonságos?” Mi biztosítja, hogy nem élnek vissza az ott megadott adatokkal. Az adatvédelmi eljárás lényege, hogy csak olyan adatok kerüljenek nyilvántartásba, amelyekhez az egyén hozzájárul.

 

Magyar hangsúlyozta, hogy a hozzájárulás sem jogosítja fel az adatkezelőt a visszaélésre, sőt a Büntető törvénykönyv külön foglalkozik az adataink védelmével, de kiskapu ebben az esetben is van.

A dilemmát súlyosbítja, hogy az adatvédelem iránt is jelentkező bizalomhiány sokakat tarthat távol a regisztrációtól. „Nem szeretnénk Kubatov-listák világában élni” – mondta.

Ilyen helyzetben, amikor a kormánnyal szemben merül fel a gyanú, hogy visszaélhet az adatokkal, lehetne az Alkotmányt, vagy Alaptörvényt segítségül hívni. Magyar elmondta, „nem véletlenül hívjuk társadalmi szerződésnek”, a társadalomnak el kéne fogadnia azt, mielőtt hatályba lépne. Ezt pedig népszavazással kell megerősíteni. Ez minden alkotmány legitimációs folyamata.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: