Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint Orbán Viktornak sikerült újabb társadalmi csoportot magára haragítania, a nem csitul a polgármesterek felháborodása Orbán aljas húzásán. Most a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöksége egy állásfoglalásban tette helyre Orbánt:

A kormány a járvány és a gazdasági válság kezelésének felelősségét magáról ledobva immár nyíltan helyezi saját hatalmi-gazdasági érdekeit az ország érdekei elé. Amellett, hogy diszkriminálják az ellenzéki vezetésű településeket a karácsony napján közzétett önkormányzati támogatások elosztásakor, elfogadhatatlan, hogy több százmilliárd forintnyi közpénzt szórtak el olyan célra, amelynek semmi köze sem a járvány, sem a gazdasági válság hatásainak kezeléséhez.

Egyértelművé vált az is, hogy az iparűzési adó megfelezése a válság által sújtott vállalkozásoknak érdemi segítséget nem jelent, veszélyezteti azonban a kulcsfontosságú közszolgáltatások, egyebek közt a városi tömegközlekedés, a szemétszállítás, a köztisztaság, az óvodai-bölcsődei ellátás, a kulturális, egészségügyi és szociális támogatások biztosítását az ország számos településén.

Az, hogy a működési kompenzáció odaítélésekor a kormány a fideszes vezetésű településekkel kivételezett, nem csak azt jelenti, hogy a kormány kész lemondani több mint 2,5 millió magyar hétköznapi biztonságáról, de ez a döntés ellentétes a közvetett hátrányos megkülönböztetést tiltó törvényi szabályokkal is. Városaink kifosztása nem kormányzás!

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elvárja a miniszterelnöktől, hogy az önkormányzatoknak járó támogatások ügyében is tekintse „laboratóriumnak” Ausztriát: az osztrák kormány már 2,5 milliárd euróval támogatta a helyhatóságok járvány- és válság elleni védekezését.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elvárja a kormánytól, hogy az önkormányzatokat sújtó kormányzati megszorítások kompenzálásáról állapodjon meg a magyar településeket képviselő minden önkormányzati szövetséggel. Elvárjuk a kormánytól, hogy az önkormányzati szövetségekkel januárra tervezett egyeztetés előtt hozza nyilvánosságra az önkormányzatok kompenzálására vonatkozó javaslatát.

A kompenzáció módja nem lehet más csakis átlátható és normatív, olyan, amely teljességgel mellőzi a hatalmi-politikai szempontokat és csakis az önkormányzatok működőképességét, a közszolgáltatások ellátásának biztonságát és a településeinken élő polgárok nyugodt hétköznapjait szolgálja.

Mindennek a pénzügyi alapjai megteremhetők akkor, ha a kormány azonnali hatállyal befejezi az önző hatalmi érdekeket szolgáló pénzszórást, és a járvány, valamint a gazdasági válság hatásainak kezelését tekinti elsődleges felelősségének.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a polgármesterek felháborodása nem csitul, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa mit gondolnak az Orbáni politikáról a településvezetők.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: