Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ahogy a Hír Hugó az elsőként beszámolt róla, Magyarország több pontján így Budapesten is érezni lehetett azt a földrengést, melynek epicentruma Zágrábtól 47 km-re volt található. Az Index felkereste Timár Gábort, az ELTE Földtudományi Központvezetőjét, aki figyelmeztetett újabb rengések várhatóak a napokban.

Timár Gábor, az ELTE TTK geofizikusa arról beszélt az Indexnek, hogy további utórengések is várhatók, a hétfői rengés a keddinek végső soron az előrengése volt. Az ELTE Geofizikai Tanszékének egyetemi tanára kifejtette, hogy ezek várhatóan olyanok lesznek, mint ami tegnap volt, tehát akár további károkra is készülni kell. Azt, hogy a további földrengések Magyarországon érezhetők lesznek-e, egyelőre nem lehet kizárni Timár Gábor szerint.

Helyi hírek szerint Petrinjában nagyon súlyos károk keletkeztek. Budapesten több helyen a felső emeleteken is lehetett érezni a földrengést, amelyben nagyjából ötvenszer akkora energia szabadult el, mint a tegnapi rengés alkalmával.

A helyi hatást és a károkat fokozza, hogy a nagy energiájú rengés a felszínhez viszonylag közel, 10-11 kilométer mélységben pattant ki. A rengés becslés szerint akkora volt, mint a Magyarországon valaha feljegyzett legnagyobb ilyen esemény, az 1763-as komáromi rengés.

A European Mediterranean Seismological Center (EMSC) szerint a földrengést hatmillióan érezték meg ma, többek között a horvátok mellett szlovénok, csehek, németek, olaszok, románok, monetengróiak, szlovákok, szerbek, osztrákok és magyarok.

A 444 pedig már arról ír, hogy Észak-Olaszországban a délután már három földrengés is volt: Alig nyugodtak meg a Verona környékén lakók azután, hogy a 12 óra 20-as horvátországi földrengést náluk is érezni lehetett az épületek  felső emeletein, helyben is mozogni kezdett a föld.

14 óra 2 perckor jött az első rengés, ami 3,4-es erősségű volt. Ezt szűk háromnegyed órával később egy 2,8-as erejű követte, és pár perce, valamivel délután fél 4 után óra előtt érkezett az eddigi legerősebb, 4,4-es fokozatú.  Vagyis két órán belül háromszor is megmozdult a föld Észak-Olaszországban.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: