Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ezekben a percekben földrengés volt Budapesten. Olvasónk beszámolója következik.

Budapesten, Újbudán elég komolyan érzékelhető volt hogy megmozdult a föld. Mivel számítógép előtt ültem, így pontosan tudom, hogy 12 óra 22 perckor arra lettem figyelmes mintha szédülnék.

Felnéztem és láttam, hogy mozog a csillár, a karácsonyfa és a szekrényajtók is nyikorognak. Ilyen “erős” földrengést még nem éltem át. S időben is elég sokáig tartott, nem vagyok szakember, de nem tartom kizártnak, hogy több rengés is volt egymás után.

Egyenlőre pontos információnk még nincs, de olvasónk leírása szerint, a Richter-skála szerinti olyan 4-es erősségű rengés rázhatta meg Budapestet. Ekkor már a csillárok kilengenek, de károk csak ritkán keletkeznek Ilyen földrengés nem túl gyakori, évente 6200 alkalommal fordul elő a világon.

Közben elkezdetek özönleni a beszámolók, a rengéseket Szombathelyen, Pécset, Kaposváron, Baján, Szekszárdon és Csopakon is lehetett érezni, viszont Nógrád megyei olvasónk, azt írja ott már nem.

A geofon nevű szakportál azt írja, hogy szintén Horvátországban rengett a föld, csak sokkal erősebb volt, mint a hétfőn. Most 6,4-es erősségű volt a rengés.

Közben a Telex megszólaltatta Mukics Dánielt, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét: a földrengést ő maga is tapasztalta, „fontos azonban, hogy ne dőljünk be az álhíreknek, Magyarország ugyanis nem tartozik a földrengésveszélyes országok közé, a hazánkban tapasztalható enyhébb földrengések mindössze tárgyak megmozdítására elegendőek”.

Mukics arra is figyelmeztetett, hogy „földrengés esetén ne meneküljünk, általában ez okozza a legtöbb balesetet, ágy, asztal, ezek hiányában pedig ajtófélfa alatt keressünk menedéket.”

Az újabb fejleményekről már itt írunk

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: