A 168ora.hu a horvát 24sata.hr cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy szerda reggel újabb három földrengés volt Horvátországban, a keddi 6,3-as erősségű után, amely Petrinja városának központjában okozott pusztítást. A keddi földrengés eddig hét ember halálát okozta a Telex cikke szerint.

 

Az első rengés a Richter-skála szerint 4,9-es erősségű volt, ez 6:15-kor következett be, a következő 6:26-kor “érkezett” (ez 4,8-as erősségű volt a portál cikke szerint), a harmadikat pedig három perccel később lehetett érezni (az 3,9-es erősségű volt).

Az első rengés epicentruma Sziszek (Sisak) és Petrinja közelében volt.  A rengéseket Magyarország déli részén is lehetett érezni, a 168ora.hu baranyai olvasói jelezték a lapnak, hogy érzékelték a földrengést. A Jutarnji List szerint a rengéseket Szlovéniában is érezni lehetett.

Az EMSC (European-Mediterranean Seismological Centre) honlapja szerint hajnali fél három után egy kisebb (2,6-os magnitúdóú) és egy nagyobb (4,4-es erősségű) földrengés rázta meg Görögországot Pátrától 28-30 kilométerre északkeletre.

A honlap szerint 8:13-kor a horvátországi Velika Gorica településtől (amely Zágráb közelében található) 20 kilométerre délre is volt egy újabb, negyedik földrengés, amelynek az erőssége 1,9-es volt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).