Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az atv.hu körkérdést intézett kormánypárti és ellenzéki politikusokhoz, amelyben a 2020-as év értékelésére kérte őket, valamint arra, hogy írják meg: mit várnak 2021-től. Ezúttal Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének válaszait olvashatják.

Történelmi vereségnek tartja Orbán Viktor elállását az unió költségvetési vétótól Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője. Ez derül ki a DK EP-képviselőjének az atv.hu évértékelő körkérdésére adott válaszaiból. Molnár Csaba szerint az ellenzék egyik legfontosabb feladata 2021-ben, hogy ne merüljön feledésbe az Orbán-kormány felelőssége a járvány és gazdasági következményeinek szerinte elhibázott kezelésében.

– Mi volt ön szerint 2020 legfontosabb világpolitikai és belpolitikai eseménye?

Bár sok nagyon fontos dolog történt 2020-ban Donald Trump bukásától Orbán vétó-ügyben elszenvedett történelmi európai vereségéig, nem kérdés, hogy ez az év itthon és a nagyvilágban is a koronavírus-járványról szólt.

– Kik kerültek ki megerősödve és kik meggyengülve ebből a rendkívüli évből?

Azok a kormányok, amelyek ilyen rendkívüli időkben is képesek voltak a kormányzásra, a járvány kontroll alatt tartására, és a válságkezelésre, érthető módon és megérdemelten megerősödtek. Azok a kormányok pedig, amelyek erre nem voltak képesek, megbuktak vagy jelentősen meggyengültek, utóbbi kategóriába tartozik az Orbán-kormány is, amely a kutatások szerint egy most vasárnapi választáson vereséget szenvedne az ellenzéki összefogással szemben. Természetesen ez is érthető és nagyon is megérdemelt.

– Min változtat a magyar és általában az európai társadalom berendezkedésén a koronavírus-járvány?

Az európai országok jelentős többségében a járvány nem fog maradandó változásokat okozni a társadalomban, mert a kormányok kezelték a válságot, megvédték a munkahelyeket, támogatták a munkájukat még így is elveszítőket. Magyarországon azonban más a helyzet.

Mivel nálunk elmaradt a válságkezelés és a kormány cserbenhagyta az országot, borítékolható, hogy a már most is magas munkanélküliség sokáig tartani fogja magát, ahogy az ország egy jelentős része is rosszabbul fog élni, mint az ezt megelőző években. Amikor Európában már kilábalás és visszafogott gazdasági növekedés lesz, nálunk válság lesz és a kormány alkalmatlanságának árát fogjuk fizetni még sokáig.

– Mit vár 2021-től? mi lesz az új év legfontosabb fejleménye?

Egyrészt bízom abban, hogy minél hamarabb visszakapjuk a régi életünket, lesz működő és biztonságos vakcina Magyarországon is, és visszatérhetünk a normális, vírus előtti kerékvágásba.

Másrészt 2021 lesz az az év is, amikor az ország megérti, hogy az Orbán-kormánnyal nincs jövője a hazának; a lopásra, urizálásra és a pillanat uralására épülő kormány válsága pedig folytatódni fog, természetesen az ellenzék folyamatos és meggyőző erősödése mellett.

– Milyen kihívás előtt áll a magyar kormány és az ellenzék 2021-ben?

A magyar kormány azon lesz, hogy megpróbálja elfeledtetni az országgal alkalmatlanságát és annak következményeit: a vírusban elhunytak ijesztően magas számát, a gazdasági válságot, a megszűnő vállalkozásokat és munkahelyeket, a magas munkanélküliséget. Az ellenzéknek két feladata lesz: 1. Ne hagyja, hogy az idei év történései és kormányzati felelőssége feledésbe merüljenek, 2. felkészüljön a választásra, a közös indulásra és közös kampányra, majd a közös kormányzásra.

– Mik a személyes céljai 2021-re?

Nekem személyes küldetésem is, hogy sikerre vigyük az ellenzéki együttműködést, ezzel kelek és ezzel fekszem. Az ennél is személyesebb cél persze valószínűleg ugyanaz, mint mindenki másnak: legyen végre vége ennek, lehessen újra játszótérre, állatkertbe menni Andris fiammal, barátokkal találkozni, színházba, moziba menni a feleségemmel, és kapjuk vissza a normális életünket.

– Hogyan tölti a karácsonyt és a szilvesztert idén?

Felelős politikusként és felelős családapaként sincs választás e kérdésben, természetesen otthon leszünk, hármasban a feleségemmel és a kisfiammal.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: