Nyilvánossá vált azon szerencsések névsora, akiket 2021 alkalmából Erzsébet királynő a brit lovagrendek tagjaivá emelt, hogy munkásságukat, érdemeiket elismerjék lovaggá ütik őket- írja a Blikk

Egy Walesben élő magyar orvosprofesszor, Dr. Szakmány Tamás szintén szerepel a listán, aki a kitüntetéssel a Brit Birodalmi Rend tagjává vált.

A magyar orvos Érden tette le az érettségit, majd a a pécsi Tudományegyetem Orvosi Karán lett az aneszteziológia doktora. 2004-ben tapasztalatszerzés céljából ment Angliába, Liverpoolban dolgozott és ott értesült arról, hogy Pécsett, az egyetemi klinikán leépítéseket terveznek, ezért úgy döntött, hogy a szigetországban marad.

Öt évvel ezelőtt lett Wales-ben a Gwenti Kórház súlyos betegeket ellátó részlegének az orvosa, majd vezetője. Hamarosan a Cardiffi Egyetem is felfigyelt rá és meghívta professzorának – írja a metropol.

A koronavírus-járvány berobbanásakor nagy szükség volt az aneszteziológus szakorvosok szaktudására, Dr. Szakmány pedig a súlyos betegek kórházi ellátásának walesi koordinátora lett, ezen munkájáért ismerte el II. Erzsébet királynő.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).