Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szél Bernadett, ellenzéki képviselő Facebookon osztotta meg a hatalommal folytatott újabb kálváriájának részleteit. Íme:

Újabb levelet kaptam Müller Cecíliától és nagyon nehezen tudok napirendre térni afelett, hogy miután ő nem működik együtt, nekem kell sorozatban hallgatnom, hogy kérdéseimmel veszélyeztetem a védekezést.

A ma már a járvány „sikeres kezelését” magasztaló tisztifőorvos asszony ugyanis olyannyira sikeresnek tartja a védekezést, hogy további 45 napig titkolja a szociális otthonok fertőzöttségi adatait. Ha valami ennyire “sikeres”, miért kell eldugni, Tisztifőorvos Asszony?!

Még november közepén (!) fordultam hozzá közérdekű adatkéréssel, hogy lássunk végre tisztán az idősotthonokban, fogyatékossággal élőket, pszichiátriai betegeket gondozó otthonokban uralkodó állapotokról — egyszerű kérdéseket tettem fel, alapadatokról beszélünk. Erre azt írta, 45 napot kér — élve a kormány által menet közben törvényesített időhúzás lehetőségével.

December utolsó napján azonban még mindig úgy gondolta a tisztifőorvos asszony, hogy az adatkérésem teljesítése „továbbra is veszélyezteti az NNK veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását”, ezért újabb 45 napot kért.

Vagyis, ahogy azt megjósoltam, egy november közepi adatkérésemre február 15-én jön majd meg a válasz — a novemberi állapotokról!!! Müller Cecília három hónapig nem reagál semmit ezekre a nagyon is közérdekű kérdésekre. Erre mondtam, hogy ez így az információs jogok totális kiüresítése: ennyi erővel akár azt is mondhatták volna, hogy a járvány alatt mindent titkosítanak, mert „nem érnek rá” tájékoztatni minket, vagy hogy az átláthatóság csak „akadályozza őket a munkában”.

A legszomorúbb nem is az, hogy semmibe vesznek minket, hanem az, hogy pontosan ők azok, akik ezzel a flegma viselkedéssel veszélyeztetik a védekezést: tény ugyanis, hogy járványhelyzetben kulcsfontosságú a nyilvánosság. Alapvető érdek, hogy lássuk, megfelelő-e a védekezés az intézményekben, van-e elég szakápoló, megkapják-e a dolgozók időben a szükséges mennyiségű védőeszközöket és folytathatnám — alap lenne, hogy ezekre rálássunk, a kormányzat ellenőrzése életet menthet.

Miközben Müller nagyon is képben van, ő és az operatív törzs nyilvánvalóan napi szinten kap jelentést a szociális otthonokban kimutatottt fertőzésekről és halálozásokról; csak éppen hétpecsétes titokként őrzik ezeket az adatokat. Ellentétben persze a tavaszi gyakorlattal, amikor nem győzte naponta tájékoztatni az embereket a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon helyzetéről. Feje tetejére állt világ ez: akinek a szakma lenne a feladata, az politizál, akinek meg a politika a feladata, nem kap választ szakmai kérdésekre sem.

Ha annyira elégedett Müller Cecília a járványkezeléssel — még úgy is, hogy folyamatosan az élmezőnyben vagyunk koronavírus-halálozásban, és már minden ezredik magyar a koronavírus áldozata lett — akkor hozza nyilvánosságra a szociális otthonok fertőzési, halálozási és ellátási adatait. Nem propagandát akarunk, hanem szakszerű tájékoztatást!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: