Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében.

A lezárást magyar idő szerint nyolc órakor jelentette be a televízióban Boris Johnson brit miniszterelnök. Mint elmondta, a vírus korábbi változatával szemben az ország sikeresen harcolt, de az új variáns terjedésének sebessége aggasztó. A tudósok szerint a mutáns vírus 50 és 70 százalékkal fertőzőbbek. A kórházak nagyobb nyomás alatt vannak, mint bármikor a járvány kitörése óta, tette hozzá Johnson.

Mit jelent a zárlat? A miniszterelnök ezért az egész országra teljes zárlatot rendelt el, ennek megfelelően otthonát senki nem hagyhatja el, csak különleges esetben, mint például élelmiszer vagy egyéb nélkülözhetetlen cikkek vásárlása, munkába járás,
sportolás vagy egészségügyi ellátás igénybevétele.  Az általános iskolák és középiskolák holnaptól visszatérnek a távoktatáshoz.

A probléma az, hogy az iskolák nem biztonságosak gyermekeink számára, és gócként szolgálhatnak a fertőzéshez, – mondta a miniszterelnök.

Hozzátette, van egy nagy különbség a korábbi zárlathoz képest, nevezetesen, hogy angliában éppen történetének legnagyobb oltási kampánya zajlik, és eddig több embert oltottunk be, mint Európa többi része együttvéve.

Elmondta, hogy az oltás folyamata egyre gyorsul, annak köszönhetően, hogy már a mai napon engedélyt kapott Oxford-AstraZeneca vakcina is elérhető.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: